Op5 vil forenkle driftshverdagen

Op5 vil forenkle driftshverdagen

Overvåkingsverktøyet Op5 Monitor 5.2 fra svenske Op5 skal gi it-ansvarlige mer kontroll i hverdagen.

Det svenske programvareselskapet Op5 har lansert overvåkingsverktøyet Op5 Monitor 5.2, som skal gjøre jobben enklere for hardt pressede it-ansvarlige med store sikkerhetsmessige utfordringer og stadig økende krav til effektivitet og kontroll.

- Det er en konflikt i dag mellom kravene organisasjonen stiller til rask og billig it og it-ansvarliges behov for kvalitet og pålitelighet, sier Op5s administrerende direktør Jan Josephson i et presseskriv.

- Op5 Monitor 5.2 utstyrer it-ansvarlige med informasjonen de trenger for å ta de beste it-beslutningene, sier han.

Automatiserer oppgaver

Op5 Monitor gir en samlet oversikt over hele bedriftens it-system, enten det er tradisjonelt, skybasert eller virtualisert, og mange tidligere manuelle oppgaver vil kunne automatiseres i systemet. For eksempel vil det være mulig å sammenholde informasjon fra og utføre administrative oppgaver samtidig både i skybaserte og interne servere og tjenester, og å søke etter og oppdage systemtjenester.

I tilfeller av alvorlige nettverksfeil vil it-ansvarlige selv ha muligheten til å opprettholde monitoreringsmulighetene.

- Op5 Monitor 5.2 viser tilstanden i hele it-miljøet i ett verktøy, med visualiserte avhengigheter, automatiske alarmer, varslinger og rapporter. It-ansvarlige kan utnytte informasjonen som leveres av Op5 Monitor for å prioritere oppgaver før problemer oppstår, forteller Josephson.

Håndtere forandringer

Løsningen er skapt for å kunne takle de hyppige endringene i dagens it-landskap.

- Jo bedre it-ansvarlige er i stand til å kontrollere enhver forandring både før under og etter at den inntreffer, jo større er sjansen for suksess, mener Josephson.

Drift