Oppgradering skal redde Exchange

Oppgradering skal redde Exchange

Mange er avventende med å oppgradere til Microsoft Exchange 2007 fordi flere viktige funksjoner har vært savnet. Med Service Pack 1 forventes oppgraderingen å starte for alvor.

Det er nærmest blitt en tommelfingerregel hos IT-avdelingen hos mange bedrifter: Ingen oppgradering til ny Microsoft-programvare før den første service pack-en er ute.

Dette har i stor grad vært gjeldende for nye operativsystem- og Office-utgaver fra Microsoft.

Men nå har denne regelen også begynt å gjelde andre produkter fra Microsoft. Et produkt som opplever denne regelen for tiden er Microsoft Exchange 2007.

Mange har nølt med å oppgradere til den siste versjonen. Begrunnelsen som har vært oppgitt har vært mangel på viktige funksjoner.

Microsoft lanserte Service Pack 1 til Exchange 2007 for ikke så lenge siden. Den nye service pack-en retter opp i kjente feil samtidig som savnede funksjoner er blitt lagt til. Det skal blant annet nå være mulig å koble sine offentlige mapper med innstillinger for IMAP/POP3 via det grafiske administrasjonsgrensesnittet. Det har tidligere kun vært mulig via for eksempel PowerShell eller andre skriptspråk.

-De offentlige mappene er interessante, fordi Microsoft har forsøkt å erstatte dem med Sharepoint, men det har kundene ikke akseptert, sier Martina Miskovic i konsulentselskapet Knowledge Factory.

Andre forbedringer som man finner i Service Pack 1 er bedre støtte for smartmobiler og bedrifter som ønsker å tilby Exchange som en tjeneste og funksjon for økt tilgjengelighet. Exchange 2007 med Service Pack 1 skal også kjøre bedre på Windows Server 2008.

Les om:

Drift