Palin-hacker er senator-sønn

Palin-hacker er senator-sønn

Faren til hackeren som mistenkes for å ha brutt seg inn i Palins konto er senator for demokratene.

En senator fra delstaten Tennessee bekrefter at han er faren til universitets-studenten som har blitt satt i forbindelse med innbruddet i den amerikanske visepresidentkandidaten Sarah Palins Yahoo-e-post, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Sarah Palin er visepresidentkandidat for republikaneren John McCain i årets presidentvalg, og faren til den mistenkte hackeren viser seg å være demokrat Mike Kernell.

Til lokalavisa Tennessean forteller senatoren at det er den 20-årige sønnen, David Kernell, som er mistenkt for innbruddet.

Ble søkt frem

Det var onsdag forrige uke at Palin-kontoen ble hacket. En person som kaller seg selv «rubico» postet i anledningen flere skjermebilder av kontoen på et kjent hacker-nettsted kalt 4chan.org.

LES OGSÅ: - Alle kan hacke epost-kontoer

Dette ble senere slettet, men ikke før skribenten Michelle Malkin hadde lagt ut hele historien på bloggen sin.

Enkelte mente «rubico» hadde e-postadressen rubico10@yahoo.com, som via nettsøk har blitt knyttet til David Kernell. Blant annet ble det funnet en Youtube-side som koblet navn og e-postadresse.

Etterforskes

Youtube-siden er nå stengt, og e-posten er midlertidig stengt «på grunn av sikkerhetshensyn.»

Både FBI og den amerikanske etterretningstjenesten etterforsker for tiden hele episoden, men har ikke kommet med noen kommentar i den forbindelse.

Kernell senior har heller ingen ytterligere kommentarer.

Les om:

Drift