Roadshow for nye ITIL

Roadshow for nye ITIL

Da verdensturneen for lanseringen av ITIL 3 landet i København stod norske aktører i sentrum på scenen.

Ole-Vidar Christensen er nesteleder i styret for den norske ITIL-brukerorganisasjonen (itsmf). Han introduserte hovedpersonen Sharon Tailor. Norge ble også trukket frem som et foregangsland under utarbeidelsen av de nye bøkene og rutinene for ITIL.

- Norge var det første landet som avviklet en workshop for engasjerte brukerne. Dette adopterte alle andre land i Verden etter mønster fra Norge, uttalte Tailor under presentasjonen i København.

Tailor har selv vært hovedansvarlig for utvikling av ITIL 3 på verdensbasis.

Stor stas

Ole-Vidar Christensen var til stede sammen med blant annet mangeårig styremedlem i Itsmf, Signe- Marie Hernes Bjerke.

LES OGSÅ: ITIL for begynnere

- Det var et kjempearrangement. For oss som har jobbet med denne prosessen i flere år var det morsomt å få være med på en slik lansering, sier Hernes Bjerke.

Verdenslansering skal fire stoppesteder til og avsluttes i Sao Paulo etter å ha vært innom San Jose, Chicago og Sydney. Det hele startet naturlig nok i England og London 5. juni. ITIL har sin opprinnelse fra britisk forvaltning.

Mye nytt

Lanseringen av ITIL versjon 3 innebefatter omfattende endringer fra tidligere ITIL-regimer.

- Mange er nok litt nølende til dette, og spør hvor de kjente prosessene, vi endelig har lært oss, er, sier Ole-Vidar Christensen.

Men Hernes Bjerke undertreker imidlertid at prosessene er der. Det er organiseringen av dem som er endret. Christensen bekrefter det samme.

LAST NED: Alt om ITIL, helt gratis

-Beskrivelsene og samlingen av best practice er forbedret, til glede for alle brukere, mener han

- Det blir nå fem hovedbøker. Det mest sentrale er at man nå tenker livssyklus når man beskriver en it-utvikling. Man starter med å definere en strategi, fortsetter med implementering og drift, for deretter å fokusere på kontinuerlig forbedringsmuligheter, sier Hernes Bjerke.

Kompetanse

Mange er kanskje bekymret for om den gamle sertifisering på ITIL holder mål. Men det finnes hjelp.

- Det vil bli lagt opp til et en dags suppleringskurs med eksamen på slutten av dagen. Dette vil gi de som har ITIL-sertifisering fra før det nødvendige for å kunne være like kvalifiserte på versjon 3, forteller Hernes Bjerke.

Itsmf regner med at alle de store kursaktørene har nye ITIL-pakker klare fra høsten av, selv om det heter seg at "gamle ITIL" skal supporteres ut 2008.

De nye bøkene skulle vært levert ut i København, men ble stoppet av den danske tollen.

- Men de kan bestilles fra våre hjemmesider, og de er rett rundt hjørnet, lover de to ITIL-entusiastene.

Begge har sittet sentralt i arbeidet med de nye bøkene og rutinene i ITIL 3.

Les om: