Shopper datasenter

Shopper datasenter

AMD kjøper Seamicro for 334 millioner dollar som del av datasentersatsing.

AMD annonserte i forrige uke at de legger 334 millioner dollar på bordet for Seamicro som del av en satsing på servere til markedet for cloud-tjenester.

Ifølge AMD vil avtalen gjøre det mulig for AMDs maskinvarepartnere å benytte Seamicros teknologi for å gi bedre leveranser av video, søk og dynamisk webinnhold.

- Utfyller hverandre

AMD-toppsjef Rory Read sier i en pressemelding at AMD og Seamicros teknologier utfyller hverandre, og at oppkjøpet vil gjøre det mulig for AMD å vokse i datasentermarkedet.

- Gjennom oppkjøpet av Seamicro setter vi fart i AMDs endringsprosess og sørger for at selskapet blir en grensesprengende innovatør med potensial til å ta en ledende posisjon i datasenteret, sier han.

- Seamicro er en pioner i lavenergi-serverteknologi. Gjennom å kombinere av AMDs prosessorteknologi og Seamicros system- og fabricteknologi med vår tilnærming til markedet, posisjonerer vi oss for å angripe det raskest voksende segmentet i servermarkedet.

Skal endre servermarkedet

AMDs første Opteron-baserte servere med Seamicro-teknologi skal komme på markedet i første halvdel av 2012.

Seamicro-toppsjef Andrew Feldman sier at oppkjøpet understreker hvor viktig utviklingen innen cloud computing er for servermarkedet.

- Gjennom å bli del av AMD får vi tilgang på nye markeder, ressurser, teknologier og en skala som gir oss muligheten til å arbeide tett med maskinvarepartnerne våre og til å endre servermarkedet fundamentalt, sier han.

Les om:

Drift