Sikrer eposten

Sikrer eposten

UTM-spesialisten Astaro er nå i markedet med en dedikert sikkerhetsløsning for epost.

Tyske Astaro har fra tidligere UTM-løsninger og Web-sikkerhetsløsninger i maskinvare- og programvarebaserte løsninger, samt som såkalte virtual appliances. Nå er de også klare for å sikre eposten.

Astaro Mail Gateway er beregnet for bedrifter fra 50 til 5000 brukere, og hvor it-kunnskapene er begrenset. Den skal også kunne være noe for de som allerede har en brannmur på plass, men som vil ha mailfiltrering i tillegg.

I sikkerhetsløsningen finner vi antispam, doble virusskannere (Alvira og Clam) som stopper virus i både SMTP og POP3, klientløs epost-kryptering og integrasjon med Active Directory og Exchange. Det er også flere ulike mekanismer på plass for å håndtere phishing.

Vi har tidligere testet Security Gateway 220 fra Astaro, og var da svært fornøyde med hvordan brukergrensesnittet og brukervennligheten var. Astaro Mail Gateway er bygget på den samme lesten, og bør således være enkel å komme i gang med, og enkel å drifte.

Les også: Funksjonsrik UTM-løsning fra Astaro

Via Astaro UserPortal kan sluttbrukerne selv spore og overvåke meldinger som har blitt behandlet av Astaro Mail Gateway. Her kan brukerne også administrere sine hvitelister og sine POP3-kontoer.

Astaro Mail Gateway kommer i fire ulike utgaver. AMG 1000 er beregnet for 50 til 300 brukere og har to Gbps nettverksporter. AMG 2000 håndterer fra 200 til 800 brukere og har også to Gbps nettverksporter. AMG 3000 og 4000 håndterer henholdsvis fra 700 til 3000 og fra 2000 til 5000 brukere. Begge disse er utstyrt med fire Gbps nettverksporter.

I tillegg kan man kjøpe denne løsningen som en såkalt software appliance (kjøres da på en Intel-basert plattform) eller som en virtual appliance beregnet for et VMware-miljø. Mer informasjon finnes på www.astaro.com .

Les om:

Drift