Sjøsetter flytende datasentre

Sjøsetter flytende datasentre

Flytende datasentre skal være mer miljøvennlige, og i april sjøsettes de 50 første i San Francisco.

Datasentre trekker mye strøm og det har dukket opp flere kreative løsninger for å gjøre dem mer miljøvennlige i den siste tiden, blant annet ved plassering av sentre i Sibir, på Island, i en japansk kullgruve og i en militærbase som tilhører Nato.

Det er et nystartet selskap som setter i gang i San Franciscos havnebasseng. International Data Security (IDS) har som mål å ha 22 containerskip med datasentre langs USAs kystlinje og 28 av dem på andre steder i verden. Datasentrene blir konstruert i skipenes lasterom og på containere på dekk.

LES OGSÅ: Dytter datasenter i gammel gruve

Skipene vil ligge ankret opp og få strøm og nettverksforbindelse fra land. Strømbehovet vil også dekkes av generatorer som drives av skipenes biodieselforsyning. Strømleveransene fra land kan derfor være avbrutt opp til en måned av gangen.

For å hjelpe avkjølingssystemet til generatorer og datacontainerne vil de bruke sjøvann. Dette skal gi en besparelse på 30 til 40 prosent. Overskuddsvarme fra datasentrene blir gjenbrukt til å varme opp skipet.

IDS mener at flytende datasentre kan sjøsettes i løpet av ganske få måneder, mens det kan ta flere år å bygge tilsvarende fasiliteter på land, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Drift