Slik blir nye Gmail

Slik blir nye Gmail

E-posttjenesten får helt ny look.

Google er godt i gang med en dramatisk makeover av Gmails mangeårige brukergrensesnitt, melder PC World USA.

I august avduket søkegiganten en ny Gmail Labs-funksjon kalt Preview Pane, som lar deg forhåndsvise meldinger i din Gmail-innboks. Men det er flere endringer på vei.

Bloggen The Google Operating System la i går ut en lenke til det som ser ut til å være en offisiell Google-video som viser frem Gmails nye brukergrensesnitt.

Videoen ble først gjort tilgjengelig på Googles offisielle YouTube-kanal, men har siden blitt merket som privat. Du kan se en kopi av klippet nederst i artikkelen.

Hva er nytt?

Mange Gmail-brukere vil allerede kjenne til det nye Google Docs-lignende utseendet, som er basert på Gmails Preview-tema.

Googles video avslører imidlertid enda flere endringer, inkludert et "renere, enklere og intuitivt" grensesnitt som automatisk tilpasser seg alle vinduer.

I tillegg vil det bli mulig å endre størrelsen på chat- og etikett-områder, og samtaler i Gmail vil nå inkludere profilbilder.

Gmails nye søkeboks vil også gjøre det enklere å finjustere søkene, og det vil bli mulig å lage søkefiltere i selve søkefeltet. Nye høydefinisjons-temaer er også på vei.

Det er uvisst når Google vil rulle ut de nye endringene til Gmail, men antagelig vil det skje i en fremtid svært nær deg.