Slik lurer du  søppelposten

Slik lurer du søppelposten

TIPS: En midlertidig e-postadresse kan være et nyttig middel for å bekjempe søppelpost. Her er to gode tjenester.

Selv om dagens e-posttjenester er blitt flinkere til å blokkere søppelpost, er det fortsatt mange som opplever å få tilsendt store mengder av søppelpost, hver enste dag.

Det er ingen hemmelighet at det er en stor sammenheng mellom søppelpost og antall tjenester/nettsider som viser e-postadressen din i klartekst. Ønsker du å redusere mengden av tilsendt søppelpost, kan det være lurt å gå gjennom sider og tjenester der e-postadressen din er synlig for hvem som helst.

Enkel tilgang til e-postadresser er selvfølgelig bare ett av mange grep man kan gjøre for å redusere mengden av søppelpost. Et annet viktig grep kan være å bli mer kresen når man skal registrere seg som en bruker hos de ulike tjenester på nett.

Et spørsmål om tillit

Så godt som samtlige tjenester lover at din e-postadresse er trygg hos dem – å selge e-postadressen din videre til selskaper som sender ut søppelpost er rett og slett ikke deres politikk. Som veldig mye annet på nett, handler en slik registreringsprosess om tillit. Seriøse tilbydere av tjenester vil selvfølgelig aldri gjøre noe slikt, men som bruker er det vanskelig å vite om løftet holdes i praksis eller ikke. Nå skal vi selvfølgelig være forsiktig med å skjære alle over en kam, men du kan være sikker på at det finnes tjenester som ikke holder dette løftet.

En løsning på dette problemet kan være å opprette en midlertidig e-postadresse som man bruker for å registrere seg med tjenesten. Ved hjelp av en midlertidig e-postadresse kan du registrere og aktivere kontoen din, uten å måtte røpe din primære e-postadresse til tjenesten. Dette er spesielt nyttig hvis man vurderer å registrere seg hos tjenester med et frynsete rykte.

En midlertidig e-postadresse er en adresse med en begrenset utløpsdato som er gjerne satt til å være et titalls minutter eller litt lenger. Ingen registrering er påkrevd for å få generere en adresse og dermed ingen innlogging. Som regel opprettes adressen i det du besøker selve tjenesten. Når gyldighetsdatoen har utløpt, vil adressen opphøre og du kan ikke lenger benytte deg av adressen. Dermed vil all søppelpost komme tilbake i retur til avsenderes store irritasjon.

10 Minute Mail og Mailnesia

Det finnes en rekke midlertidige e-posttjenester på nett i dag. De to mest kjente er 10 Minute Mail (se 10minutemail.com) og Mailnesia (mailnesia.com ). Førstnevnte tjeneste er meget primitiv og fungerer i kun 10 minutter, mens sistnevnte er litt penere og mer fleksibel. Adresser som genereres hos 10 Minute Mail er lange og veldig vanskelig å huske, mens e-postadressene som genereres hos Mailnesia er betydelig enklere å huske. Hvilken av tjenestene man bør bruke, kommer an på personlig preferanse. Begge tjenestene er gratis.

Les om:

Drift