Slik vil IBM lokke deg til Notes

Slik vil IBM lokke deg til Notes

Ny lisensmodell og gratis verktøy. - Mye enklere! mener Arne S. Nielsen.

Vi har tidligere meldt at norske Lotus Notes-brukere forlater plattformen til fordel for Microsoft. Nå kommer IBM med en ny offensiv for å lokke brukere til deres løsning.

Notes/Domino 8.5.1 er lansert. Det er også en ny lisensmodell, som trer i kraft i løpet av februar 2010. Den vil da bli gjeldende også for eksisterende kunder.

- Jeg har hørt at vi har for mange måter å kjøpe Notes/Domino. Vi vil derfor gjøre det enklere å selge, spesielt for klienter, forteller produktdirektør Ed Brill i sin blogg.

Bare to lisenser

Det blir nå bare to lisenser å velge mellom, såkalte "client access-lisenser" (CAL): Enterprise CAL eller Messaging CAL.

Lisensene inkluderer Notes-klient, iNotes/Domino Web Access, Lotus Notes Traveler, Lotus Symphony, Lotus Quickr Entry og Lotus Sametime Entry.

Enterprise legger til to ting: Lotus Mobile Connect (VPN-klient) og gratis bruk av Domino Designer på en Domino Server.

Messaging skal koste rundt 700 kroner, og Enterprise rundt 1100 kroner per bruker.

Lotus-fantast jubler

- Du ryster kanskje oppgitt på hodet og tror at Lotus nå skal gjøre som Microsoft og opprette "bompenger". Nei, du kan slappe helt av. Sånn er det ikke. Det er mye, mye enklere! skriver Arne S. Nielsen i IBM Norge i sin blogg.

Han forenkler det hele med å si at Messaging er for de som trenger kalender og epost, mens Enterprise er for de som vil bruke applikasjoner.

- Disse endringene gjør det enklere for kundene da flere produkter er bakt inn i den samme lisensen. Samtidig blir det mer fleksibelt for kundene å velge hvordan man ønsker å knytte brukerne opp mot serverne. CAL er med andre ord ikke en tilknytingsavgift som kommer i tillegg til prisen for klientene, skriver Nielsen.

- CAL er klientene!

Drift