Takk for alt, mobil-Flash

Takk for alt, mobil-Flash

Der fikk jaggu Steve Jobs siste ord likevel: Adobe legger ned Flash for mobile enheter.

Et av Androids fremste fortrinn i kampen mot Iphone har lenge vært Adobes Flash-teknologi. Da Steve Jobs lanserte Apples smarttelefon i 2008 var den største skuffelsen blant kritikerne at den populære multimedieplattformen ikke var støttet. Apple mente Flash var for dårlig, og ikke ville fungere bra. Så de satt alle pengene sine på HTML5 i stedet.

Da Android-telefonene dukket opp med Flash-støtte ga det Google et lite fortrinn. Men Apple sto på sitt og nektet å implementere det. Mange mente det hadde å gjøre med Steve Jobs' gamle uvennskap med Adobe-konsernet.

Adobe Air

Uansett, i dag avslører Zdnet at gleden blir kortvarig også for Android-eiere. Ifølge nyhetstjenesten skal Adobe straks offentliggjøre følgende:

"Vårt framtidige arbeid med Flash på mobile enheter vil være fokusert på å la Flash-utviklere tilpasse programmer med Adobe AIR for alle de viktige app-butikkene. Vi vil ikke lenger lage den mobile Flash-spilleren for nye nettlesere, operativsystemer eller enheter. (...) Vi vil fortsette å støtte de nåværende Android- og Playbook-konfigurasjonene med kritiske bugfikser og sikkerhetsoppdateringer."

HTML5

Så, om ikke Zdnet er langt ute på bærtur (og det er de vanligvis ikke), så er det nok greit å vende seg til å bruke seierherren, HTML5, først som sist.

Ifølge artikkelen skal Adobe offentliggjøre nyheten i løpet av dagen i dag.

Drift