Thunderbird 2 banker Windows Mail

Thunderbird 2 banker Windows Mail

Er du lei av de store og kjedelige begrensningene i Outlook Express eller Windows Mail? Da blir du neppe skuffet over Thunderbird 2.

Thunderbird er nok et programvareprosjekt fra Mozilla – gruppen bak den meget berømte og utberedte nettleseren Firefox. Mens Firefox skal konkurrere mot Internet Explorer og Opera, skal Thunderbird konkurrere mot Outlook Express i Windows XP eller Windows Mail som programmet nå heter under Windows Vista.

LES OGSÅ: Mozilla retter seks feil i Firefox

Et spørsmål som mange stiller seg i dag, er hva man skal med en lokal e-postklient. Dagens web-baserte e-postklienter er blitt så gode. Vi kan tildels være enig i dette, men web-baserte klienter har fortsatt mange begrensninger, kanskje spesielt for personer som bruker e-post mye og får mye e-post. På dette området er det ingen tvil om at et lokalt e-postprogram fortsatt er best.

Vi har testet tidligere utgaver av Thunderbird grundig og det er ikke de store endringer i brukergrensesnittet.

Thunderbird 2 har et meget brukervennlig grafisk grensesnitt som det er enkelt å finne frem i. Grensesnittet kan utvides med ulike temaer eller andre tilleggsmoduler. På bildet vises temaet Vista Mail som skal gi Thunderbird den samme utførelsen som Windows Mail.

Bedre organisering

De fleste nyhetene går på å gjøre det enklere å sortere og organisere e-post. Det er ikke snakk om revolusjonerende nyheter, men likevel av stor betydning for hvordan man kan behandle e-post. Kategorisering av e-post er innført, det er også en ny og mer avansert mappevisning.

At sortering og organisering av e-post har fått så mye oppmerksomhet i Thunderbird 2 høres kanskje litt underlig ut. Vi lever tross alt i en alder der søk skal gjøre informasjonssortering unødvendig. Som et lite apropos til det, Thunderbirds søkemotor er blitt forbedret. Blant annet kan programmet vise e-post mens man taster inn nøkkelordene i søkefeltet. Ønsker du å lagre søk, har du muligheten til dette.

Thunderbird 2 kan nå føre historie over aktivitetene dine i programmet, slik at du enkelt kan klikke deg tilbake til der du var. Dette gjøres ved hjelp av en frem- og tilbake-pil – akkurat som i en nettleser.

En av de aller kuleste funksjonene i Thunderbird 2 er kategorisering av e-post. Funksjonen minner oss veldig mye om kategorisering av dokumenter og mapper under Finder i Mac OS X.

I likhet med nettleseren Firefox fra Mozilla, finnes det mange kjekke og nyttige utvidelsespakker til Thunderbird 2.

Konklusjon

Ikke bare tilbyr gratis e-postløsninger som Gmail og Yahoo! Mail masse lagringsplass, men disse tjenestene tilbyr meget gode e-postklienter også. Takket være Ajax-teknologi klarer leverandørene å tilby en rikere og bedre brukeropplevelse som føles som om e-postklienten hadde kjørt som et lokalprogram direkte på din datamaskin.

E-postprogrammer som Apple Mail, Microsoft Windows Mail og Mozilla, Thunderbird er noen av applikasjonene som er truet av denne utviklingen. På sikt vil Outlook 2007/Entourage være et mål for web-drevne e-postklienter.

Bruker man e-post flittig i jobbsammenheng, blir de web-baserte e-postklientene for enkle og lite sofistikerte. Da er det kun de kraftige, lokale e-postklientene som duger. Jo da, forskjellen krympes hver eneste dag, og om noen år vil det trolig bare være smaksak om hva man foretrekker. Enn så lenge finner personer som mottar mye e-post ekstra nytteverdi i lokale e-postklienter.

Thunderbird 2 er en glimrende e-postleser. Vi har egentlig fint lite å utsette på programmet. Programmet er mye bedre enn Windows Mail/Outlook Express, og puster storebror Outlook 2007 i nakken på e-post-egenskaper.

Er du lei av de store og kjedelige begrensningene i Outlook Express/Windows Mail, anbefaler vi deg å prøve ut Thunderbird 2. Det er gratis, og du vil neppe bli skuffet. Anbefales.

Mozilla Thunderbird 2.0
Pris: Gratis
Internett: www.mozilla.org

Karakter:
Brukervennlighet: 9 av 10
Funksjonalitet: 9 av 10
Pris/egenskaper: 10 av 10

Les om:

Drift