Trafikanten får ny kartløsning

Trafikanten får ny kartløsning

Trykk på kartet og finn snarveier til nærmeste transportmiddel.

Rundt 40.000 brukere skal ifølge Trafikanten bruke deres tjenester til å finne ruteinformasjon om kollektivtrafikken i Oslo og omegn.

Selskapet satser på ny teknologi, og har blant annet utviklet API-er som andre kan bruke for å videreformidle trafikkdata, noe blant annet Iphone- og Android-applikasjoner gjør.

Trafikanten har et samarbeid med Geodata for sine karttjenester, og nå skal disse utvides.

LES OGSÅ:

Møte med utvikleren av Iphone-Trafikanten

Ved hjelp av "levende kart" med ArcGIS Server-teknologi fra selskapet ESRI i California, skal brukerne kunne velge to punkter på kartet for å finne den raskeste kollektive ruten mellom disse.

- Dette blir en kraftig oppgradering av karttjenesten vår. Brukerne vil kunne klikke direkte i kartet og få beregnet raskeste gangtrasé til de fem nærmeste kollektivpunktene. Dette blir en unik tjeneste, for vi er den eneste aktøren som har oversikt over gangruter og snarveier for fotgjengere, sier Torbjørn Barslett, rådgiver i Trafikanten AS, på Geodatas hjemmesider.

Trafikanten skal også lansere flere nyheter utover høsten, og regner med at det meste kommer på lufta i løpet av vinteren.

- Vi ser at plattformen inneholder mange muligheter. Dette er en fin bonus for oss og noe vi vil studere videre fremover. Vi satser bevisst på framtidsrettet teknologi, sier Barslett.

LES OGSÅ:

Mobilen vet hvor du er

Les om:

Drift