Verdens beste ikt-by

Verdens beste ikt-by

Ericsson og Arthur Little har kåret verdens beste ikt-byer. For Oslo er det deprimerende lesning.

Seoul trakk det lengste strået da Ericsson og Arthur Little kom frem til verdens beste ikt-byer. På andre og tredjeplass finner vi Singapore og Stockholm, men Oslo kom ikke engang inn på listen over de 25 beste byene.

Se hele listen nederst i saken.

En rettighet

Resultatet ble satt etter å ha sammenlignet hvordan byene evner å bruke ikt til fordel for innbyggerne.

Erik Almqvist i Ericsson, direktør i Arthur D. Little, mener en god ikt-by kan hjelpe menneskene til å rette fokus mot en balansert livsstil, helse og utdanning.

- Iikt har potensial til å forbedre livskvaliteten på mange av disse områdene og tilkoblingsmuligheter overalt og alltid anses i økende grad som en grunnleggende innbyggerrettighet, sier han i en pressemelding.

Innbygger-perspektiv

Singapore kom høyt opp på listen fordi de aktivt bruker ikt for å oppnå mange miljømessige fordeler og er en pionér i håndtering av trafikk.

Stockholm er gode på å engasjere samfunnet for å oppnå fordeler av teknologien. Delhi som kom på 16.plass, har gode finansielle tjenester som prosjektet Eko, hvor mindre finanstransaksjoner kan utføres ved bruk av mobiltelefoner eller gjennom utsalgssteder.

- Det er avgjørende å analysere den enkelte innbyggers perspektiv. Byer som lykkes med dette, utmerker seg med å tiltrekke seg idéer, kapital og dyktige mennesker, sier Patrik Regårdh i Ericssons Networked Society Lab.

Topp 25 ikt-byer:

1. Seoul

2. Singapore

3. Stockholm

4. London

5. New York

6. Paris

7.Tokyo

8. Los Angeles

9. Shanghai

10. Beijing

11. Moskva

12. Sydney

13 Buenos Aires

14. Istanbul

15. Säo Paulo

16. Dehli

17.Mexico City

18. Mumbai

19. Kairo

20. Jakarta

21. Manila

22. Dhaka

23. Johannesburg

24.Karachi

25. Lagos

Les om:

Drift