Vil ta over norske datasentre

Vil ta over norske datasentre

Svenske Enaco med norske Tom Ekevall-Larsen i spissen vil bli størst på datasentre og serverrom i Norge innen tre år.

Det svenske selskapet Enaco har spesialisert seg på design, bygging og vedlikehold av avanserte tekniske rom som datasentre, serverrom, kontorer og butikker.

Fra sine kontorer i Stockholm, Gøteborg, Malmö og København tilbyr selskapet alt fra rådgiving, prosjektering og utførelse til service og vedlikehold innenfor tele, data, elkraft, kjøling og sikkerhet.

Selskapet ledes av Tom Ekevall-Larsen, tidligere administrerende direktør Scribona. Nå etablerer de et nytt kontor i Oslo. Bakgrunnen er at selskapet ønsket å øke veksten i Norden. Enacos mål er å bli ledende innen rådgiving, avansert design, bygging og service av datasentre og andre tekniske rom innen tre år.

Styrker posisjonen

I en pressemelding heter det at det nye norgeskontoret vil bidra til å styrke posisjon i det nordiske markedet.

Country Manager for Enaco i Norge blir Jim Korsan, som sist kommer fra Eaton Power Quality.

Korsan har 15 års erfaring fra ulike lederstillinger i it-industrien og kommer senest fra en stilling som salgssjef i Eaton Power Quality.

- Å ta steget videre i Norge er strategisk viktig for Enaco. Ambisjonen er å vokse ennå sterkere i Norden, enten organisk eller gjennom oppkjøp. Jeg ser fram til å lede Enaco i Norge med fokus på kvalitet og lønnsomhet, sier Him Korsan.

Ledende innen tre år

Tilstedeværelsen på det norske markedet skal bidra til at Enaco kan utvide satsningen på miljøtilpassede og energieffektive helhetsløsninger med etterfølgende service som et viktig moment.

- Norge er et spesielt interessant marked, og vi ser et stort potensial for denne typen av avanserte helhetsløsninger som Enaco tilbyr, sier administrerende direktør Tom Ekevall-Larsen.

- Innen tre år skal vi være ledende i Norden når det gjelder design, leveranser og service på datahaller, og satsningen i Norge utgjør en viktig del av strategien, sier han.

Les om:

Drift