Vil utfordre EDB og Ergogroup

Vil utfordre EDB og Ergogroup

Tietoenator tar opp kampen med de store om driftsmarkedet. Det kan bety oppkjøp i Norge.

Det finske konsernet Tientoenator utvider salgs- og leveranseavdelingen for drift fra 20 til 60 ansatte. Med denne tredoblingen håper selvskapet å gi store konkurrenter som EDB og Ergogroup bank.

- Vi kan bruke resurser fra store internasjonale sentre i Tjekkia, Latvia og Hviterussland. De har vi hatt lenge, mens EDB først de siste månedene har satset utenlandsk. Vi mener vi har mer erfaring her og mer å tilby, sier Svein Atle Hagaseth, Salgsdirektør Processing & Network.

I Norge er Tietoenator primært kjent for applikasjonsutvikling og konsulenttjenester innen utvalgte bransjer, men nå skal selskapet altså satse på å bygge opp en betydelig avdeling innen drift og outsourcingstjenester.

LES OGSÅ: Kaster ut Tietoenator

Oppkjøp

Tientoenator har 750 ansatte i Norge, men har lite aktivitet i drift. I tillegg har selskapet gått på noen smeller, blant annet da selskapets løsninger for elektronisk pasientjournal ble kastet ut av Helse-Øst og Helse-Vest i starten av 2007.

- Det er noen områder vi dessverre har slitt på i det siste. Vi har en jobb å gjøre med vår profilering, sier Hagaseth.

Han mener selskapet har gode løsninger både i ulike bransjer og på ulike områder.

- Vi er ute etter kunder rundt 500 ansatte og oppover. Både for bank, forsikring og helsevesenet har vi gode løsinger. Med 16 000 ansatte i Tietoenator verden over har vi gode resurser vi kan bruke. Det vil gjøre oss attraktiv i kampen med EDB og Ergo om dette driftsmarkedet, sier Hagaseth.

Selskapet ser at det vil være vanskelig å gjennomføre god vekst uten oppkjøp.

- Ja, vi ser etter gode kandidater for oppkjøp i Norge for å vokse videre. Det kan være norske selskaper, eller internasjonale selskapet med en god kundebase i Norge, sier Hagaseth.

LES OGSÅ: TietoEnator kjøper seg opp i pengemarkedet

Drift