Wordpress under voldsomt angrep

Wordpress under voldsomt angrep

Verdens største bloggvert mistenker politisk motivert sabotasje.

Bloggpubliseringsverktøyet Wordpress har vært utsatt for et såkalt DDoS-angrep (distributed denial of service), skriver Techcrunch.

Angrepet skal ha vært svært stort, mange gigabit og flere titalls millioner pakker per sekund, og har ført til tilkoblingsproblemer i mange tilfeller.

Politisk motivert

Wordpress betjener et trettitalls millioner blogger og er alene ansvarlig for ti prosent av alle nettsteder i verden. Selskapet har ikke opplyst hvem som står bak angrepet, men Wordpress-grunnlegger Matt Mullenweg sier til Techcrunch at angrepet er det største i Wordpress’ historie - og at det sannsynligvis er politisk motivert.

- Det er et pågående DDoS-angrep som var stort nok til å påvirke alle våre tre datasentre - i Chicago, San Antonio og Dallas . Det er nå nøytralisert, men det er en fare for at det kan blusse opp igjen, og vi tar grep for å forhindre dette, sier Mullenweg til nettstedet.

Etterforskes fortsatt

Wordpress skal nå være i stabil drift igjen.

- Vi mistenker at det er politisk motivert mot en av våre ikke-engelskspråklige blogger, men vi etterforsker fremdeles og har ingen faste beviser ennå, sier Mullenweg.

Les om:

Drift