Driftsleverandøren Kvalito IT er konkurs

Driftsleverandøren Kvalito IT er konkurs

Det er åpnet konkurs i boet til Trondheims-bedriften Kvalito IT. Rundt 25 ansatte blir berørt av konkursen. Fylkesskattekontoret var kreditoren som satte ned foten.
Ifølge Brønnøysundregistrene er det åpnet konkurs i boet til Kvalito IT i Trondheim. Første skiftesamling vil bli holdt om cirka en måned.

Ifølge administrerende direktør Kim Størdal Toftner var det Fylkesskattekontoret som slo selskapet konkurs. Bakgrunnen var en disputt angående tapsføringer som selskapet ikke fikk godkjent. Han legger ikke skjul på at han er skuffet over at Fylkesskattekontoret ikke var villig til å vente.

- Det var fakturaer fra to år tilbake som ikke ble betalt, men vi får ikke godkjent det som tap, sier Størdal Toftner til Computerworld.

Han legger til at de vil anke konkursen, men at han tror det vil bli vanskelig.

- Vi har statistikken mot oss, sier han.

25 ansatte

Total er det 25 ansatte i selskapet. De som er ansatt i morselskapet i Trondheim får ikke lov til å gå på jobb, mens det fremdeles er full aktivitet ved avdelingskontorene i og med det er datterselskaper.

Størdal Toftner sier at det er stor aktivitet hos bobestyreren og at det er minst fem interessenter som ønsker å overta selskapet.

- Jeg tror boet blir solgt enten stykkevis eller helt

Selskapet har også en avdeling i Oslo og en i Harstad. Siste tilgjengelige regnskapstall viser at selskapet omsatte for 15,6 millioner kroner i 2002, med et negativt årsresultat på 1,6 millioner kroner.

Kvalito IT er en driftsleverandør som tilbyr internettforbindelse, webhotell etc. Selskapet ble startet i 1998, og har hele tiden hatt fokus på web-baserte systemer og drift av disse.