Dro i land millonavtale med østlandskommuner

Flere kommuner vest for Oslofjorden har laget felles rammeavtale om leveranser av it-utstyr med selskapet Norsk Data Senter.
Norsk Data Senter AS, som er everandør av data og teleløsninger for bedriftsmarkedet og offentlig sektor har inngått rammeavtale med kommunene Drammen, Asker, Røyken og Hurum om leveranser av it-utstyr.

Selskapet har beregnet at rammeavtalen, som går over tre år, får en omsetningsverdi på om lag 15 millioner kroner pr. år (uten tjenester). Kontrakten omfatter maskinvare samt noen tjenester. Norsk Data Senter ble foretrukket som eneleverandør i konkurranse med ti andre leverandører.

Dette er den største kommunale avtalen som Norsk Data Senter har inngått etter at Forvaltningsnett-avtalen ble faset ut i 2002.

-- For Norsk Data Senter er dette den mest omfattende kommunale rammeavtalen som vi har signert etter at Forvaltningsnettavtalen ble avsluttet ifjor. Vi mener også å kunne hevde at det er en av de større kommunale it-avtaler som er gjort i iår. Vi er svært glade over å ha vunnet denne avtalen i konkurranse med en rekke andre ledende leverandører, sier salgssjef Eirik Hanssen i Norsk Data Senter AS, i en pressemelding fra selskapet.

Norsk Data Senter AS er en totalleverandør og dekker områdene pc-er, nettverk, kommunikasjon, programvare, applikasjonsutvikling, web, kurs, telefonsystemer og alt innen tilbehørsprodukter.

Selskapet hadde i løpet av årets første halvår en totalomsetning på 160 millioner kroner som var en økning på 17.2 prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Driftsresultatet var på 9 millioner kroner. en forbedring på 20 prosent sammenlignet med fjoråret.

Norsk Data Senter ble etablert i 1979 og har i dag 100 ansatte. Selskapet har hovedkontor i Moss og avdelinger i Bergen, Trondheim, Hedmark og Oppland.