Drømmemobil for syklister

Drømmemobil for syklister

CEBIT: Til sommeren er det bare kjøpe seg en Siemens M65, finne fram sykkelen og legge ut på tur. Se bildene av den nye mobilen.
CEBIT: Siemens lanserer flere mobiltelefoner på årets Cebit. Den meste interessante for alle friluftsinteresserte er uten tvil den solide M65 som er støv-, sprut og støtsikker. Utført i "Cool Gray" og oransj gummi kombinert med stål tåler den ikke bare mye, den ser også tøff ut.

M65 har det meste en forventer av nye mellomklasse mobiltelefoner. Med video MMS, kamera, tre-bånd, fem og halv time snakketid, 40-toners polyfoniske ringetoner, Bluetooth og joystick er det meste på plass.

Som et ekstra lokkemiddel overfor alle som like å ferdes utendørs har Siemens lagt inn det de kaller Bike-o-Meter, eller sykkelspeedometer på godt norsk. Ved hjelp av en spesiell holder kan telefonen festes til sykkelstyret. Via kabel og sensor måles hastighet og avstand som i et vanlig speedometer. Resultatet vises på skjermen og kan i tillegg lagres.

Veiviser

Om noen måneder vil det bli mulig å laste ned programvare som gjør at telefonen fungerer som veiviser, ala det mange dyre biler har. Da vil telefonen fortelle at "du må svinge til høyre om 200 meter".

Festebraketten på styret kombinert med Bluetooth hånd-fri gjør det mulig å snakke i telefonen mens du sykler. Siden apparatet er tilnærmet vanntett gjør det heller ingenting om det kommer en regnskur.

Siemens vil foreløpig ikke si hva prisen kommer til å bli, bare at telefonen ligger i mellomsjiktet. M65 vil komme i butikken i løpet av sommeren.

Megapiksler

Business-telefonen S65 er Siemens' første med 1,3 megapiksler. Minnet er på hele 32 megabyte. Det er i tillegg mulig å sette inn ekstra minnekort.

Video-opptak kan gjøres med femten rammer per sekund. Kombinert med stort minne gjør det telefonen godt egnet til å gjøre opptak når en flaske champagne åpnes etter at en en viktig forretningsavtale er inngått, som det står i pressemeldingen.

Utvidet PIM (kalender og epost) betyr at det er mulig å foreta trådløs synkronisering med Outlook og Notes.

Siemens viser også fram multimedietelefonen CX65 og billigtelefonen C65 på Cebit.