Du har trådløs telefon, ikke sant?

Ivar Follestad i Hewlett-Packard ser at det blir mer vanlig med bærbare pc-er også blant private.

Hewlett-Packard, som nå også omfatter Compaq, har vært med på trådløsbølgen lenge. Follestad mener salget har vært "rimelig bra", men at kombinasjonen av flere pc-er i hjemmet og adsl-tilknytning kan gi trådløst nettverk et skikkelig puff. Særlig når prisene på startpakker er så lave.

-- Folk flest har trådløs telefon, ikke sant? Hvorfor skal du sitte og jobbe i en kjedelig kontorkrok, når du med laptopen kan jobbe hvor du vil i huset? En annen faktor som driver markedet for trådløst nettverk hjemme, er at stadig flere har det på kontoret. Det blir også flere og flere ip-soner, så hvorfor skal du ikke ha den samme fleksibiliteten hjemme, mener Follestad.

-- Jeg vet ikke hvor stort hjemmemarkedet er, men et anslag kan være at hver annen adsl-abonnent vil kunne gå for trådløst. Vi ser at i Norge er annenhver bærbar pc som vi selger utstyrt med trådløst nettverkskort. I Europa ellers er det bare hver tyvende! Når det gjelder skoler, så er alle maskinene vi leverer utstyrt med trådløst nettverkskort, forteller Follestad.

-- Vi ser også at stadig flere setter opp løsninger med en sentral server hjemme. Siden basestasjonene våre kan ha inntil 253 tilkoblinger, kan du ha ganske stor familie også, ler Follestad.