Du må bytte SIM-kort i mobilen

Du må bytte SIM-kort i mobilen

I løpet av et år eller to må du bytte SIM-kort, ettersom disse nå skal bli mindre, få mer lagringskapasitet og ny funksjonalitet i forbindelse med innføringen av 3G.
CANNES: Det SIM-kortet du bruker i dag er den andre kortmodellen siden gsm ble innført for 11 år siden. De første SIM-kortene var på størrelse med et kredittkort, og tok veldig mye plass i mobiltelefonen. Med innføringen av én printerplate i mobilene, ble også SIM-kortet redusert til dagens størrelse.

-- Men dette er ikke nok når vi snart skal gå inn i en ny tidsalder med tredje generasjons mobiltelefoni og umts. Mange av de 3G-telefonene som er på det markedet er veldig store i forhold til dagens ordinære gsm-telefoner. Derfor jobbes det nå med å halvere størrelsen på SIM-kortet, sier Kevin Flynn som er informasjonskoordinator i den europeiske standardliseringsorganisasjonen for telekom, ETSI.

Lagre alt på mobilen

Prosjektet med å gjøre SIM-kortene mindre har fått forkortelsen 3FF, som står for Third Form Factor.

I følge Flynn vil de nye SIM-kortene også få mer minne, samt ny funksjonalitet, ettersom de skal brukes i umts-telefoner, som du kan surfe på internett med, sende epost eller kanskje føre en videosamtale.

ETSI regner med at i fremtiden vil mange laste ned programmer, musikk eller videosnutter på telefonene. Derfor er det viktig å få omgjort SIM-kortene slik at de kan takle dette bedre.

Ekstra minnekort

I tillegg til SIM-kort vil mange av fremtidens umts-telefoner, også ha utbyttbart minnekort, slik at du selv kan bestemme om for eksempel vil ha 128 byte med minne eller kanskje to gigabyte.

-- Det er enda ikke bestemt når disse nye SIM-kortene skal innføres, men jeg tror det vil gå et til to år før dette skjer, sier Flynn.