Du skal ha mer minne

Du skal ha mer minne

BARCELONA: Windows vil støtte 32-bit applikasjoner i godt over ti år til, men Microsoft anbefaler å gå for 64-bit så snart du kan.
BARCELONA: Bob Muglia, seniordirektør for Microsoft Server and Tools, åpnet IT Forum denne uken med å legge frem Microsofts plattformstrategi. Ifølge Muglia er det tre hovedtanker bak strategien: Optimalisering av infrastrukturen, gi brukerne bedre verktøy for å gjøre dem mer produktive og sørge for raskere gjennomføring av endringer og løsninger.

For å kunne gjøre dette, må nettverkene gå fra dagens topologibaserte arkitektur til å bli policy-baserte. Det betyr også å sette rett server til rett oppgave. Kort sammenfattet betyr det 64-bit Windows-servere. Foruten nylig lanserte SQL Server 2005, Visual Studio 2005 og Virtual Server 2005 R2, viste Muglia hva vi har i vente på denne fronten.

Annethvert år

-- Vi har sagt at vi skal komme med nye hovedversjoner hvert fjerde år, men med mellomversjoner etter to år, kalt «R2». Neste år kommer Exchange Server "12", som gir 64-bit ytelse til meldinghåndtering ) en fantastisk økning i ytelse og funksjonalitet. Med Compute Cluster Server vil vi også for alvor ta steget inn i tungregning, sier Muglia.

I 2007 skal Longhorn være ferdig under navnet Windows Small Business Server sammen med Windows Server for mellomstore bedrifter, som utvikles under kodenavnet Centro. Longhorn støtter 32-bit applikasjoner, men det vil det bli slutt på i 2009 når R2-versjonen skal være klar.

Office 12

Muglia presenterte også kommende nyheter i MOM (Microsoft Operations Manager) som sammen med Virtual Server skal gi rimelig tilgang til failover og redundans. MOM sammen med System Center Capacity Planner 2006, som settes i produksjon i desember, skal gi enestående funksjonalitet og fleksibilitet til ytelsesanalyse og planlegging for Exchange og MOM.

Microsoft jobber også med integrasjonen mellom Office-applikasjonene og forretningsløsningene Dynamics; erp- og crm-systemene som de overtok da de kjøpte danske Navision og amerikanske Great Plains. Office 12 ble vist i en grytidlig beta med en del av integrasjonen på plass.