Duell: Samsung Galaxy S II mot HTC Sensation

Duell: Samsung Galaxy S II mot HTC Sensation

Vi har testet markedets to desidert råeste mobiltelefoner mot hverandre. Se hvilken du bør velge.

Tidligere i år testet vi den første mobiltelefonen med tokjerneprosessor, LG Optimus 2X, og mente den var den beste Android-telefonen på markedet. Nå er konkurrentene Samsung og HTC ute med sine tokjerne-flaggskip, Samsung Galaxy S II og HTC Sensation.

Begge telefonene har 4,3-tommers skjerm og en 1,2 GHz tokjerneprosessor basert på ARM Cortex A9. Samsung benytter imidlertid sin egenutviklede Exynos 4210-brikke, som inneholder A9-prosessorene, minnekontroller og en Mali-400 MP-grafikkprosessor, mens HTC har valgt å kjøpe en standard Snapdragon-brikke fra Qualcomm, med to 1,2 GHz ARM A9-prosessorer og en Adreno 220-grafikkprosessor. En liten kuriositet er at grafikkprosessoren i Samsung-telefonen faktisk er utviklet av ARMs avdeling i Trondheim, som het Falanx Microsystems før de ble kjøpt opp av ARM i 2006.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Desire S: Verdig Desire-arvtaker?

Samsung Galaxy S II

Etterfølgeren til Galaxy S er både tynnere (8,49 mm) og lettere (116 gram) enn forgjengeren, og den er betydelig raskere. I vår ytelsestest var den også en del raskere enn HTC Sensation, men dette kan skyldes at Sensation har høyere skjermoppløsning.

Til tross for en gedigen 4,3-tommers skjerm, gjør tykkelsen og vekten at telefonen ikke føles for stor. Vekten er faktisk bare 116 gram, som utrolig nok er lettere enn selv Sony Ericssons minitelefon X10 Mini Pro. Hele fronten er i ripesikkert glass, og selv om dekselet på baksiden er i plast virker telefonen likevel ganske robust. Den lekre designen gjør at du får langt ifra noen «billigfølelse».

Skjermen er en Samsung-produsert Super-AMOLED-skjerm med imponerende bildekvalitet og sterke og klare farger. Den ser like bra ut fra alle vinkler, og fungerer ganske godt også i sollys.

LES OGSÅ:

TEST: Dell Streak - nettbrett eller mobil?

God brukeropplevelse

Telefonen benytter Android 2.3, med Samsungs eget TouchWiz-brukergrensesnitt. Brukeropplevelsen er veldig god, og programmene for e-post, kalender og kontaktregister er veldig bra. Kontaktregistret knytter sammen e-post, kalender og oppdateringer fra sosiale medier som Facebook og Twitter. Skjermtastaturet er veldig bra, og det er også støtte for Swype – som lar deg skrive raskt ved å bevege fingeren mellom bokstavene, uten å løfte fingeren.

Nettleseren er en av de beste og raskeste vi har prøvd, og selv på tunge nettsider med flashvideo kjørende gikk rulling og zooming uten rykk og napp.

Vi nevner også applikasjonene Music Hub, Readers Hub og Game Hub, hvor Samsung i samarbeid med tredjeparts leverandører gir deg enkel tilgang til kjøp av musikk, bøker, aviser og tidsskrifter, samt et bra utvalg med spill.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Ericsson Xperia Play - Tar spillerne på alvor

Best spesifikasjoner

Spesifikasjonene er svært gode, og det er for eksempel støtte for 5 GHz wlan i tillegg til 2,4 GHz – samt «Turbo 3G» opptil 21 Mbps (hvis nettverket støtter det). Det er også 1 GB RAM og 16 GB innebygget lagringsplass, mens HTC har 768 kB RAM og 1 GB innebygget lagringsplass (men 8 GB MicroSD i tillegg). Dette kan også være medvirkende årsak til at Samsung-mobilen er raskere enn HTC, men det kan også være at ytelsen på HTC Sensation reduseres av dennes høyere skjermoppløsning.

Kameraet tar veldig gode bilder både utendørs og innendørs. Fargegjengivelsen er god, og kameraet fanget fint opp detaljer i mørke områder. Det er også positivt at frontkameraet har en oppløsning på hele 2 megapiksler. Men vi savner en dedikert kameraknapp.

Den perfekte mobiltelefonen finnes ikke, men vi mener Samsung Galaxy S II kommer ganske nær.

Les videre på nesten side...