Dugelig dupleks

Dugelig dupleks

Test: Epson C4200N er en rask og rimelig fargelaser for en mindre arbeidsgruppe eller det avanserte hjemmekontor.
Kvaliteten er såpass bra at selv fargebilder nesten får "henge-på-veggen"-kvalitet. En dedikert fotoprinter eller blekkspruter er bedre til fotografier, men til de fleste andre formål er laserkvalitet god nok. Sammen med god utskriftsøkonomi har vi en printer som byr på det beste fra to verdener. Tekst i sylskarp laserkvalitet, høy hastighet og fargeutskrifter som holder mål.

Vi koplet skriveren opp i vårt hjemmenettverk med en kombinasjon av Windows- og Mac-maskiner, og alt kommuniserte uten problemer med printeren. Driverinstallasjonen var problemfri og det samme var nettverksoppsettet.

Tosidig utskrift

Hjemme er vi er litt gammeldagse og liker å lese tekst på papir bedre enn på skjerm, så vi bruker printeren mye. Nå har vi gjort det til en vane å skru på dupleks-funksjonen enten vi printer ut fra web, lager tekstkorrektur fra Word eller sideutskrifter fra InDesign.

Dupleks betyr ganske enkelt at printeren skriver på begge sider av papiret, og denne funksjonen er standard på C4200-serien. Det er utrolig behagelig å halvere papirmengden, og samtidig ha litt bedre samvittighet i forhold til miljøet.

Den sorte tonerkassetten koster rundt 600-700 kroner og skal holde til 10.000 ark med normal svertedekning. De tre separate fargetonerkassettene ligger på rundt regnet 1.800 kroner per stykk, så det er klart man må regne med en del driftskostnader, selv om disse også skal vare i rundt 10.000 utskrifter. Tonerkostnadene ligger dermed godt under 10 øre arket for sort/hvitt, og i området femti-seksti øre for farger. Vi har ikke kunnet måle om disse opplysningene stemmer i praksis, men opplever at toneren er drøy i bruk.

Tidligere brukte vi individuelt tilkoplede blekkskrivere, men nå spiller nettverkslaseren førstefiolin i hjemmenettverket.

Fakta:
Aculaser C4200N
5 poeng

A4 fargelaserskriver fra Epson med duplex-funksjon. 600 dpi, 35 sider/minutt s/h, 25 sider/minutt farge. Kapasitet 700 ark, større arkskuff er opsjon.

Hvorfor
Rask, rimelig i normal bruk
Bra fargekvalitet
Stillegående

Hvorfor ikke
Litt dyr til privat bruk

Hvordan skaffe
Nettpris fra ca 10.000 kroner
www.epson.no

Les også: Kontorets kinder-egg