Dumper projektor-prisene

Dumper projektor-prisene

HP dumper nå prisen på sine projektorer. Det betyr billigere tv på fotballpuber og i skoler.

Lcd- og plasma-tv-er er mer forlokkende produkter å selge. Prisene er høyere og marginene bedre i dette produktsjiktet enn i det knallharde hjemmeprojektor-markedet. Derfor skal vi ikke se bort fra at HP etter hvert dropper hjemmeprojektor-segmentet totalt og i stedet satser på lcd og plasma. Folk betaler villig vekk 17 000-18 000 kroner og mer for en plasma-tv, men synes 5 000-6 000 kroner er i dyreste laget for en projektor til hjemmekinoanlegget.

Dette kom frem under en pressekonferanse i Oslo der HP presenterte en del av høstens nye produkter. 

Tross betenkelighetene knyttet til markedet for de billigste hjemmeprojektorene vil imidlertid HP forsetter sin generelle satsing på projektorer. Nå lanserer HP nye projektorer både for forretningsreisende og skoleverket.

– HP har nå en komplett portefølje av projektorer og dekker alle markedssegmenter, fremholdt projektoransvarlig Ivar Follestad hos HP på pressekonferansen.

Billigere lamper

En gledelig påstand fra HP på pressekonferansen er at det nå blir mye billigere enn hittil å bruke projektor, fordi de skyhøye prisene på projektorlamper er i ferd med å falle. Projektorlamper som tidligere kostet 5 000-6 000 kroner, begynner nå å bli tilgjengelige til 1 600-2 000 kroner, ifølge HP. Forklaringen er økt produksjonsvolum.

Det er hjemmeprojektoren EP7112 som HP nå dumper prisen på i forhold til prisnivået før sommeren. 5 990 kroner inklusive merverdiavgift er prisen man må betale nå. Modellen EP7122 vil koste 7 490 kroner, mens EP9012 vil koste 11 990 kroner. Denne har bl.a. innebygd DVD-spiller og lydsystem med subwoofer.

Disse projektorene er i førte rekke myntet på hjemmekino, TV, spill og visning av digitale biler. Alle viser bilde i 4:3-format.

Stille lettvekter

HP MP2220 er en ny projektor fra HP. For snaut 15 000 kroner inkl. mva. får man en liten og lett projektor myntet på folk på farten – eller, som HP sier: «The businessman's choice».

Vekten er 1,1 kg, oppløsningen er XGA og kontrastforholdet oppgis til 2000:1. HP kunne ha satset på en enda mindre projektor, men var redd for at det ville gitt et produkt med for dårlig lysstyrke og for liten stabilitet. Dessuten vokser markedet for projektorer som veier under 1 kg bare med 25 prosent, mens markedet for projektorer på 1-2 kg vokser med 50 prosent, noe som gjør det til et mer interessant segment, ifølge HP.

Som alle andre HP-projektorer er også MP2220 en DLP-projektor. HP er overbevist om at lcd-projektorer er en «døende rase», som det ble sagt på pressekonferansen. Bedre lysstyrke, skarpere bilde og bedre fargegjengivelse er stikkordene for DLP, ifølge HP.

Forkortelsene står henholdsvis for Digital Light Processing, en teknologi som skaper bilder ved hjelp av en mengde mikroskopiske speil, og den gamle og velkjente Liquid Crystal Display-teknologien, basert på glasspaneler som åpnes og lukkes for de tre fargene rødt, grønt og blått.

Projektor for skolene

VP6300 er den første projektoren designet utelukkende av HP selv. Den hører hjemme i 3-kilosklassen, er forberedt for takfeste og leveres i både XGA-oppløsning og den noe dårligere SVGA-oppløsningen. Her i Norden vil de fleste av oss velge XGA, mens SVGA ennå selger brukbart i Sør- og Øst-Europa, ifølge HP.

Den forventede levetiden på lampen i VP6300 er lang, og projektoren selges med to års garanti på lampen. Takket være en stålbjelke i det integrerte bærehåndtaket vil projektoren være vanskelig å stjele, og den kan settes opp med pin-kode for oppstart. Det gjør den særlig velegnet for skoleverket, mener HP. Modellen vil også markedsføres over hoteller, fotballpuber o.l.

XGA-modellen VP6325 koster snaut 12 500 kroner inkl. mva.