DVD-Jon viser fildelingsprogram

DVD-Jon viser fildelingsprogram

DoubleTwist gjør det mulig å spille all kopibeskyttet musikk på alle musikkspillere, blant annet via Facebook.

Nordmannen Jon Lech Johansen er på farten igjen. Med det nye fildelingsprogrammet Doubletwist kan man konvertere musikk til alle musikkspillere. Det betyr at brukeren kan lytte til musikk på tvers av formater og maskinvare.

Applikasjonen, som er gratis, skal "frigjøre musikk fra sine lenker " og gi brukeren mulighet å høre på det hvor som helst.

- DoubleTwist hjelper brukeren i jungelen av ulike medieformater. Det digitale medielandskapet er i ferd med å bli Babels tårn. Det frustrerer forbrukere. Vårt mål er å by på en enkel og integrert løsning i det kontinuerlig voksende medieuniverset vi lever i, sier Monique Farantzos, gründer i selskapet, i en pressemelding.

Doubletwist er foreløpig i betaversjon for Windows, som kan konvertere all slags musikk, foto- og videofiler til en lang rekke med konsoller, blant dem musikkspillere, mobiltelefoner og Sonys PSP, og fungerer også i sosiale nettverk som Facebook.

Programmet kan konvertere rundt 100 sanger på en halv time, ifølge selskapet, og rundt fem prosent av lydkvaliteten vil kan gå tapt i konverteringen.

Johansen, mest kjent som DVD-Jon, ble ansatt i Doubletwist i 2006.