Dvd-krigen skader alle

Kampen mellom HD-DVD og Blu-ray er skadelig for både bedrifter og forbrukere, mener sjefen for retalikjeden Best Buy i USA.

- Skaden bransjen påfører seg selv ved å ikke velge ett av de to formatene er enorm, sier administrerende direktør i Best Buy, Brad Anderson.

Best Buy er en av de største konsumentelektronikk-kjedene i USA. Anderson legger til at to inkompatible formater er det ultimate marerittet for konsumentene.

Blu-ray støttes av Sony og flere andre store leverandører. På den andre siden står HD-DVD som støttes av blant annet Intel og Microsoft.

Store forskjeller

Forskjellen i lagringskapasitet er stor. En vanlig dvd kan holde opptil 4,7 GB data, mens Blu-ray kan holde opptil 25 GB data. HD-DVD holder opptil 15 GB data. Til tross for at begge formater har sine fordeler har det ikke vært mulig å få til noe kompromiss blant de to leirenes støttespillere, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Grupperingen ser ut til å være klare til å la brukerne bestemme hvem som skal vinne - på lik linje med 80-tallets kamp mellom videoformatene Betamax og VHS.

Skal holde trykket

Sjefen i Sony, Howard Stringer, forteller at forhandlinegen mellom Blu-ray og HD-DVD leirene brøt sammen for en tid tilbake av diverse årsaker, og nå er det vanskelig å skifte posisjon.

- Det er ingen tvil om at formatkrigen ikke er en god ide , men jeg kan ikke se hva vi kan gjøre med det utover å trykke på og overbevise alle at det revolusjonære Blu-ray er bedre enn det evolusjonære HD-DVD-formatet, sa Stringer under CES.