Dvd-spiller for filmentusiaster

Dvd-spiller for filmentusiaster

Sonys nye film- og musikkspiller er for de kravstore med fete lommebøker.

Sony lanserer DVP-NS9100ES – en kombinert DVD-, Super Audio CD- og CD-spiller beregnet for musikk- og filmentusiaster med ekstremt høye krav til lydgjengivelse og bildekvalitet. Spilleren inngår i Sonys nye flaggskipsserie, ”ES-serien”, skriver selskapet i en pressemelding.

Spilleren benytter HDMI (High Definition Multimedia Interface)-grensesnittet. Det gir ukomprimert, digital video- og lydkobling og omfatter også en funksjon som kan håndtere de fleste bildeoppløsningene på markedet. Det innebærer blant annet at DVP-NS9100ES enkelt kan integreres med HD-klare LCD- og plasma-TV-apparater.

Separate kretser

HDMI-grensesnittet gjør også at kablingen blir betydelig enklere, fordi det gjør at det kreves færre kabler for underholdningssystemet. Både den digitale flerkanalslyden og videosignalene benytter samme kabel, og dette bidrar til et ryddigere og penere hjemmemiljø.

DVP-NS9100ES har to separate kretser – en for lydsignalene og en for videosignalene – for å gi optimalt resultat uten forstyrrelse i noen retninger. Spilleren har også i.LINK-grensesnitt (IEEE1394 Firewire), som gir heldigital overføring av strømmende digital lyd så vel som optimal lydkvalitet med flerkanals Super Audio CD surround-lyd.
 
DVP-NS9100ES er nå tilgjengelig i det norske markedet. Veiledende butikkpris er 15.900 kroner.