EDB drifter Payex

EDB drifter Payex

Payex Solutions har inngått avtale med EDB om leveranse av IT-drift for betalingskort-systemene til Payex på Internett og i butikk i Norge og Sverige.

Avtalen strekker seg over tre år og har en verdi på om lag 15 millioner norske kroner. I tillegg er det inngått en femårig rammeavtale som åpner for ytterligere leveranser fra EDB.

Payex tilbyr online betalingstjenester og EDB får ansvar for drift av alle kortbaserte systemer, både for Internett, mobil- og varehandel hos Payex. Det nye driftsmiljøet EDB skal etablere er spesielt designet for å ivareta internasjonale krav til sikkerhet rundt korttransaksjoner.

Nye internasjonale krav til blant annet sertifisering for kortprosessering, PCI-DSS, (Payment Card Industry Data Security Standard) er viktige for markedssituasjon til Payex fremover. EDB har gjennom arbeid med driftsmiljøet for EDBs egne kortløsninger utviklet et standardisert løsningssett for å kunne kjøre kundeapplikasjoner som tilfredsstiller PCI-DSS, uavhengig av hvilken serverplattform som benyttes. Payex valgte EDB i konkurranse med flere andre aktører i markedet.

Payex benytter i dag en annen driftsleverandør på en av sine plattformer og drifter annen virksomhet selv. Payex overfører nå denne driften til EDB.

LES OGSÅ: Driftsleverandørene svikter kundene