EDB kan bite fra seg med T-Rex

EDB kan bite fra seg med T-Rex

EDB ASA har inngått kontrakt med IBM om fornyelse av sitt stormaskinmiljø med fire stormaskiner, også kjent som T-Rex.

EDB ASA har bestilt fire z990-C24 stormaskiner, som har kallenavnet T-Rex (forkortelse for dinosauren Tyranannosaurus Rex)

 

Selv om dinosaurenes tid på jorda for lengst er gått ut på dato. lever T-Rex fra IBM i beste velgående. Den er store, kraftig og rask.

 

I leveransen til EDB inngår også en z890-stormaskin.  Total kapasitet på disse fem maskinene er nærmere 9.500 Mbit/s.

 

Kjerneapplikasjoner til bankkunder

 

Investeringen er på nesten 49 millioner kroner, og de oppgraderte stormaskinene vil være fullt ut implementert i løpet av første halvår i 2005.

 

Dette betyr at EDB erstatter fem stormaskiner av tidligere modell og tar i bruk den nyeste on demand-teknologi. EDB blir posisjonert til å tilby moderniserte løsninger og 64 bits kjerneapplikasjoner blant annet til sine bankkunder.

 

Ingen sammenheng med Telenor

 

– Med denne kontrakten har IBMs stormaskiner igjen vist sin styrke gjennom stabilitet, skalerbarhet og pålitelighet, egenskaper som er helt nødvendige i forretningskritisk virksomhet som for eksempel bankdrift, understreker Morten Thorkildsen, administrerende direktør i IBM Norge.

 

– Det er også en glede å kunne videreføre det gode samarbeidsforhold IBM og EDB har hatt gjennom en årrekke, sier han.

 

Konserndirektør for IT Drift i EDB, John-Arne Haugerud, poengterer at oppgraderingen ikke har noen sammenheng med prosessen for EDBs og Telenors valg av fremtidig teknologi- og konsolideringsparter.