EDB kjøper svenske Datarutin

EDB Business Partner har inngått avtale om kjøp av det svenske it-selskapet Datarutin AB for inntil 180 millioner svenske kroner.

EDB Business Partner har inngått avtale om kjøp av det svenske it-selskapet Datarutin AB med det tilhørende datterselskapet Datrutin Dokumentor AB. Avtalen innebærer at EDB styrker sin posisjon i Sverige, skriver selskapet i en pressemelding.

Datarutin har en forventet omsetning på 220 millioner svenske kroner i 2005 og skal etter planen integreres i EDBs svenske virksomhet fra 15. februar 2006.

Datarutin er en av de markedsledende aktørene i Sverige innen it-drift, konsulenttjenester, dokumenthåndtering og løsninger for fagforbundenes sparekasser, ulike organisasjoner og eiendomsselskap. Selskapet har virksomhet i Stockholm, Arjeplog og Herrljunga.

Viktig bidragsyter

- Kjøpet av Datarutin tar oss et langt skritt videre i forhold til å nå våre mål i Sverige. Vi har ambisjoner om fortsatt sterk og lønnsom vekst i årene fremover og innlemmelsen av Datarutin blir en viktig bidragsyter i dette arbeidet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

- Vi er svært glad for at EDB velger å satse på oss og har selv aktivt søkt etter en sterk partner som kan bidra til ytterligere å styrke den posisjonen vi har i markedet, sier Anders Berggren, VD og majoritetseier i Datarutin AB.

EDB betaler 123 millioner svenske kroner ved overtagelsen av Datarutin som forventes å finne sted 15. februar 2006. I tillegg vil inntil 57 millioner svenske kroner betales per februar 2007 forutsatt oppnåelse av avtalte omsetningsmål. Oppkjøpet skjer ved bruk av tilgjengelige trekkfasiliteter. Avtalen må godkjennes av det svenske Konkurrensverket.