EDB kutter 66 mann i Sverige

EDB kutter 66 mann i Sverige

- Lønnsomheten svikter, sier den svenske EDB-sjefen Thomas Parmbäck og varsler oppsigelser innen drift- og outsourcing.

Den nordiske IT-giganten EDB kvitter seg med 66 mann i den svenske virksomheten, tilsvarende om lag fem prosent av personalstyrken.

Marginskvis, tøffere konkurranse fra outsourcing-leverandører utenfor Norden og skjerpede krav fra kjøperne av konsulenttjenester er viktige forklaringer bak beslutningen om kutt i bemanningen.

- Prispresset gjør det nødvendig å ta grep nå. Vi vokser og det finnes godt med oppdrag, men lønnsomheten svikter, sier sjefen for EDB i Sverige, Thomas Parmbäck, ifølge IT24.

Skjerpet konkurranse fra Asia

Det er spesielt asiatiske leverandører av outsourcing-tjenester som gir EDB tøffere konkurranse. Prisbevisste kunder som opererer på global basis samt en konkurranse som er både transparent og global gjør det nødvendig for selskapet å følge med på utviklingen, forklarer den svenske EDB-sjefen.

Parmbäck ser likhetstrekk med restruktureringen som bilindustrien blant annet har gjennomgått. – Konsulentbransjen modnes, og da må vi gjøre endringer, fortsetter han ifølge nettstedet.

Nedskjæringene vil berøre hele landet, men kun personer som arbeider innen drift og outsourcing. En stor del av tjenestene som nå ventes å forsvinne vil bli flyttet utenlands.