EDB legger 250 mill. på bordet for kortselskap

EDB Business Partner kjøper det norske kortselskapet TAG Systems. - Kort og betalingsinformasjon er sentrale satsingsområder for EDB, sier konsernsjef Endre Rangnes.

TAG skal videreføres som et selvstendig selskap. Virksomheten har i dag 100 ansatte og er lokalisert i Mo i Rana.

Overtagelse av selskapet skjer med virkning fra 15. januar 2006, og selskapet vil inngå som en del av Bank & Finans enheten innenfor forretningsområdet Løsninger i EDB.

- Med kjøpet av TAG Systems får EDB en sterkere markedsposisjon og kompetansebredde innen kortområdet. Produkter, tjenester, kompetanse og erfaring fra TAG og EDB utfyller hverandre godt. Vi kan nå tilby en komplett verdikjede av løsninger og tjenester til norske og internasjonale banker. Kort og betalingsformidling er sentrale satsningsområder for EDB. Vi posisjonerer oss for å ta større del i dette markedet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Store på smartkort

- Vi har gjennom vårt nåværende samarbeid med EDB, fått gode og nære relasjoner. EDB representerer finansiell styrke og kompetanse som skal til for å lykkes i et større og konkurranseutsatt marked, sier administrerende direktør Ståle Lønnum i TAG Systems.

Han fortsetter i selskapet i en overgangsperiode. Ny daglig leder blir Jon Neeraas.

TAG har gjennom mange år hatt leveranser til de største norske bankene, og har tatt en ledende posisjon som leverandør av smartkort. Selskapet har en rekke langsiktige avtaler. Kundeforholdene videreføres i EDB.