EDB løper fra konkurrentene

EDB løper fra konkurrentene

I et voksende marked for driftstjenester tar EDB betydelige markedsandeler. IBM er den store taperen.
Ifjor vokste markedet for it-drift i Norge med fire prosent til nesten ti milliarder i 2003. EDB Business Partner fremstår som den store vinneren og tar andeler fra konkurrentene.

De økte omsetningen innen it-drift med 8,4 prosent til 2.574 millioner kroner. Det er over dobbelt så mye som den totale veksten i markedet, og EDB spiser seg derfor innpå konkurrentene.

Selskapet har nå ifølge ferske tall fra analyseselskapet IDC, gjengitt i Finansavisen, en markedandel på 26,2 prosent innen it-drift i Norge. Det er en økning i markedsandelen på 1,1 prosentpoeng.

Taper mest

Ifølge IDC er det IBM som fremstår som den store taperen. Selskapet solgte driftstjenster for 563 millioner i fjor, som er en nedgang på 6,3 prosent. Med det har de en markedsandel på 5,7 prosent.

ErgoGroup taper også markedsandeler. Likevel ender de som nummer to i Norge med en andel på 16 prosent og en omsetning på 1.575 millioner kroner. Men dette tilsvarer en nedgang på to prosent sammenlignet med 2002.

Outsiderne øker

Telenor og CSC er henholdsvis Norges tredje og femte største outsourcings-leverandør. Men også disse opplevde en vekst ifølge IDC som var mindre enn den totale markedsveksten.

I tillegg til EDB er det gruppen "andre" som øker mest i outsourcings-markedet. Dette er leverandører som Ementor, Siemens og Egroup.