EDB rydder konsulenter

SAP-konsulentene fra Avenir flyttes over til Spring og utgjør nå et av Norges største SAP-miljøer. EDB rydder og rekrutterer videre. Opp i mot 100 nye konsulenter skal de ha.

I første kvartal i år kjøpte EDB seg store på konsulentfronten. Avenir, Spring Consulting, Guide Consulting og STI har havnet i EDB-sekken. Nå har EDB omplassert og ryddet. Det gis plass til et nytt lass konsulenter.

 

Avenir hadde en SAP-avdeling på 50 ansatte Denne er nå flyttet over til Spring Consulting som jobber rendyrket med SAP. Spring får med dette 150 SAP-konsulenter å rutte med, noe som gjør selskapet til en av Norges tre største SAP-miljøer og blant de fem største i Norden, ifølge EDB selv. Oracle-konsulentene i STI, er flyttet over til Avenir.

 

- Vi rendyrker. Spring blir nå vårt  implementeringshus for SAP og Avenir tar seg av alle andre applikasjonstjenester. Guide Consulting blir Avenirs motstykke i Sverige, sier Konsernsjef Endre Rangnes til Computerworld.no.

 

Flere oppkjøp

 

EDB har i dag rundt 1.200 konsulenter totalt. Denne virksomheten ligger an til å omsette for 900 millioner kroner i år. Men det kan bli mer hvis selskapet fortsetter oppkjøpsbølgen, noe Rangnes på ingen måte utelukker.

 

- Vi kan foreta oppkjøp både i andre og tredje kvartal, sier han.

 

I mellomtiden skal selskapet videreutvikle satsningen på det de kaller applikasjonstjenester og EDB roper i arbeidsmarkedet etter nye konsulenter. De jakter på 50 til 100 nye personer. Dette omfatter eksperter blant annet innen SAP, .Net, Oracle og Java, fagmiljøer EDB ikke akkurat er alene om å rekruttere fra for tiden.

 

Rangnes føler seg trygg på at EDB er interessante nok til å tiltrekke seg folkene de trenger. Krevende og faglig utfordrende prosjekter viktig for å tiltrekke seg konsulenter.

 

- Vi er konkurransedyktige på lønn, men lønn er ikke det viktigste. Kundeporteføljen, bredden i prosjektene og mulighetene for å jobbe på tvers av landegrensene er kanskje viktigere, sier han.

Les også: EDB-sjefen: - Vi er verdensledende.