EDB vurderer oppkjøp i Sverige

EDB vurderer oppkjøp i Sverige

Konsernsjef Endre Rangnes i EDB har for alvor startet jakten på selskaper som skal gi økt vekst i Norden. Spesielt i Sverige.
Avtalen med Apoteket i Sverige var et gjennombrudd på driftsområdet i Sverige for EDB Business Partner. 500-millioners kontrakten de inngikk i januar gjør at Rangnes nå er sulten på mer vekst utenfor Norge.

Samtidig har selskapet solgt unna virksomheter utenfor Norden for å øke sitt søkelys på det nordiske markedet. Men i dagens marked er kundene færre, men større. Det gjør at Rangnes må gjøre EDB så stor utenfor Norge at selskapet også fremover blir vurdert som en attraktiv leverandør på større kontrakter.

-- Vi må bli større utenfor Norden, sier Rangnes.

Ifølge Rangnes vil det nordiske driftsmarkedet vokse med mellom syv og ni prosent i år. Samtidig står svenske bedrifter for 40 prosent av markedet. Og ettersom de allerede for et godt fotfeste med avtalen med Apoteket, er Rangnes mest interessert i å finne oppkjøpskandidater i Sverige.

-- Nå har vi 764 millioner kroner i likvide midler. Det gir oss finansielle muskler til å kunne gjennomføre et slikt kjøp, sier Rangnes.