EDGE-kort for Mac

EDGE-kort for Mac

En nytt innstikkskort gjør det mulig å bruke EDGE-nettverket på en bærbar Mac.

Det er tyske Nova Media som onsdag lanserte sitt nye kort Globetrotter Combo EDGE. Kortet svitsjer til GPRS-nettet der det ikke finnes EDGE-dekning.

Etter hva Computerworld erfarer, er dette det første kortet i sitt slag for Mac. Som kjent finnes det en rekke slike kort for pc-er.

Globetrotter Combo EDGE gjør det mulig for brukere av Powerbook G4 med 15- eller 17-tommers skjerm å overføre data via mobilnettet EDGE ( Enhanced Data rates for GSM Evolution), en slags "lillebror" til UMTS-nettet.

Reserve-3G

I Norge har Netcom bygd ut EDGE en rekke steder der det ennå ikke er 3G-dekning med UMTS-nettet. I de aller fleste tilfeller vil ikke brukeren merke forskjellen.

Det tyske kortet gir nedlastingshastigheter på opptil 236 Kbps (full 3G er 384 Kbps), og laster opp i maksimalt 118 Kbps. Kartet har en intern antenne som kan trekkes tilbake. Det er også mulig å sette på en eksten antenne, for å få et sterkere mottakssignal, men en slik er ikke inkludert. Kortet krever Mac OS X versjon 10.3.9 eller senere.

En pc-versjon av Globetrotter Combo kan kjøpes via www.option.com eller og koster 329 euro. Et Globetrotter-kort som også støtter 3G koster 3.495 kr. på www.komplett.no. Mac-kortet vil ifølge Macworld.com koste 410 dollar, eller rundt 3.000 norske kroner.