EET starter selgerutdanning

EET starter selgerutdanning

EET har lansert et opplæringsprogram som skal sikre rekrutteringen av selgere til den danske distributøren.

EET Group lanserte i fjor høst traineeprogrammet EET Academy, som omfatter både salgstrening, produktkunnskap og opplæring i EETs interne systemer.

Nå har 14 aspirerende selgere fra hele fra 12 av de 16 landene i Europa hvor EET i dag er til stede, blitt med i opplæringsprogrammet. Det skriver danske CRN.

Strømlinjeforming

Opplæringsprogrammet er organisert ved at elevene ansettes av EET i hvert enkelt land.

De kommer så i flere omganger på studietur til Danmark, hvor de tar del i et opplegg med både teori og praksis som vi har utformet.

De første elevene innrullerte i programmet i september i fjor og har allerede rukket å være på studieopphold hos EET i Danmark to ganger. Neste runde går av stabelen på våren. Lærerne i EET Academy er ifølge John Thomas en blanding av interne og eksterne ressurser, fra blant annet produsenter.

- Målet er å strømlinjeforme opplæringen slik at den er lik i de forskjellige landene, sier konserndirektør John Thomas til CRN.

Dekke egne behov

Ifølge John Thomas er EETs langsiktige mål å selv kunne dekke en vesentlig del behovet for nye selgere i tiden fremover. Bare i 2011 økte selskapet staben med mer enn ti prosent.

Thomas forventer at det nye traineeprogrammet på sikt vil kunne dekke rundt halvparten av behovet for nye ansatte.

- Vi forventer at de unge vil fortsette hos oss, slik at vi om 10-15 år ennå vil ha medarbeidere som kom inn gjennom vårt eget traineeopplegg. Det er en mye mer kostnadstung metode, men det er også mer effektivt fordi vi kan gi opplæringen i større grupper og investere i bedre lærere, sier han.

Neste runde av EET Academy begynner i september, og jakten på nye elever begynner i april.