Egen Microsoft-oppfølger for dvd

Egen Microsoft-oppfølger for dvd

Microsoft tar opp kampen med Blu-ray og HD DVD.

Verdens største programvareselskap, Microsoft, har seriøse planer å kaste seg inn i kampen om oppfølgerformatet etter dvd. Hittil har kampen stått mellom Blu-ray og HV DVD, men Microsoft jobber med sitt eget format, Forward Versatile Disc, FVD.

Dette skriver avisa Taiwan Economic News. Ifølge avisa samarbeider Microsoft med taiwanske myndighentene. Sammen har de to investert 57 millioner dollar i et prosjekt til utvikling av den nye disken. I tillegg er selskapene Ritek, CMC Magnetics, U-tech, Lite On og Quanta med i prosjektet.

Tviholder på rødlaser

I motsetning til andre to nye disker, som er basert på blålaser, satser Microsoft på den "gammeldagse" rødlaser-teknologien. Dette er overraskende, fordi det eneste Blu-ray og HD DVD-leirene er helt enige om, er at fremtiden på disklagring ligger ved blålaser.

Med blålaser kan man lese mye mer på samme disk, Dermed blir lagringskapasitet og lesehastigheten mye større med blålaser enn med rødlaser.

Ifølge Taiwan Economic News vil Microsoft-diskene få en lagringskapasitet på 6 GB eller 11 GB. Senere vil det produserer disker med 15 GB.

Også Kina jobbe rmed et eget dvd-format, den såkalte EVD (Enhanced Versatile Disc).