Egne ringetoner for visse kontakter

Egne ringetoner for visse kontakter

ANDROID-TIPSET: Tilegner du egne ringetoner til visse kontakter, kan du finne ut om det er mor som ringer uten å se på skjermen.

Ringetoner kan faktisk være et nyttig verktøy for å skille spesielle personer i kontaktlisten fra hverandre.

Barn, ektemann, kone, foreldre, samboer og så videre er personer vi ringer ofte til. Vil du finne fort ut hvem det er som ringer, kan det være en god idé å tilegne egne ringetoner til personer som ringer ofte. På den måten kan du vite allerede hvem det er som ringer uten å se på skjermen.

Vi kan være enige med alle som synes at innstillingen for å tilegne egne ringetoner kan virke skjult, men heldigvis består selve operasjonen av få steg.

Trykk på Contacts-appen og bla gjennom kontaktlisten til du finner en kontakt som du ønsker å tilegne en egen ringetone til. Hold fingeren over kontakten til innstillingsmenyen dukker opp og trykk på Edit. Fra redigeringsmenyen for kontakten, rull ned til du finner valget som heter Ringtone og trykk på den (se skjermbilde).

En liten meny vil nå sprette opp. Herfra velger du Ringtones. Bla gjennom listen over de ulike ringetonene som finnes på din mobil og avslutt med å trykke på OK-knappen. Du har nå tilegnet din første ringetone til en kontakt. Verre var det ikke.

Dette tipset ble utført på en Samsung Galaxy S2 med Android 4.0.4, men fremgangsmåten er så godt som identisk på Android 4.1. Denne funksjonen er for øvrig tilgjengelig i Android 2.3 også, men da med en noe annen fremgangsmåte.