Eivind Roald ny sjef i HP Norge

Eivind Roald har i dag blitt utnevnt til ny administrerende direktør for it-selskapet HP Norge.

Han overtar som toppsjef for Norges ledende it-leverandør med nær 4 milliarder i omsetning, ca 500 ansatte og så godt som alle store offentlige og private virksomheter i Norge på kundelisten direkte eller via partnere.

Dermed ble Computerworlds spådommer for to uker siden oppfylt. Roald har lenge vært den heteste kandidaten til toppjobben.

- Jeg går til jobben med respekt, men også med ambisjoner om å videreføre og forsterke HPs ledende posisjon i Norge, sier Eivind Roald.

- Jeg er godt fornøyd med å kunne utnevne Eivind Roald som ny administrerende direktør og sjef for system- og tjenestedivisjonen i HP Norge. Med sterke lederegenskaper og hans omfattende bakgrunn fra konsulentvirksomhet, salg og markedsføring vil Eivind ytterligere forsterke HP både i Norge og i Vest-Europa. Som administrerende direktør vil han sammen med den sterke ledergruppen i Norge fortsette utviklingen av den ledende posisjonen HP har i alle markedssegmenter i Norge, sier Erik van der Meijden, General Manager for HP i Vest-Europa.

Spennende og krevende

- Dette er en av de mest spennende jobbene i IT-Norge. Under Frode Hauglis ledelse har HP inntatt en posisjon som den ubestridt ledende IT-leverandøren her hjemme, sier påtroppende administrerende direktør for HP Norge, Eivind Roald.

- Selskapets ledende posisjon i dag er et resultat av en god ledelse, en unik teknologikompetanse og et grunnfestet samarbeid med de beste partnerne i Norge. Denne posisjonen ser jeg det som min rolle å videreføre, ikke forandre, sier han.

Fra egne rekker

Eivind Roald kommer fra stillingen som salgsdirektør i HP Norge. I denne stillingen har han vært siden han ble rekruttert fra Accenture til HP november 2004. Han har siden 1988 arbeidet som rådgiver med utvikling av salg -og markedsorganisasjoner i en rekke industrier.

Han kom til HP etter åtte år i Accenture, hvorav de fire siste årene som Partner med ansvar for High Tech og Media Entertainment-segmentene i Norge, samt for allianser med selskaper som Microsoft, SAP, Oracle og HP.

Før Accenture jobbet han åtte år i Railo International med utvikling av strategi- og organisasjonsutvikling. Han har gjennom mer enn 16 år arbeidet med løsningssalg og konseptuelt salg, og vil bruke sin erfaring fra ulike industrier til å videreposisjonere HP som teknologipartner. Roald er utdannet diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering innen organisasjonsutvikling.