Eksplosiv interesse for SOA

Eksplosiv interesse for SOA

De store konsulenthusene setter folk på skolebenken som aldri før.

Kursansvarlig hos Oracle, Kirsti Moxnes, smiler fra øre til øre.

- Det startet opp med at vi skulle ha et kurs nå i begynnelsen av mars. Det ble så fort fulltegnet at vi satte opp et til. Men så ble det også fullbooket, og vi dro i gang med et tredje tilbud. Denne uken har vi over 50 kursdeltakere som vil lære mer om SOA og Oracles verktøy på dette, sier hun.

- Dette er første gang noensinne at vi har måttet sette opp tre parallelle kurs for å dekke etterspørselen på et teknologiområde, legger Kirsti Moxnes til.

Klimaskifte

- Det har skjedd et klimaskifte i markedet. Fra å teste ut SOA-komponenter, dreier markedet nå mot å ta tunge arkitekturvalg. Eksempler på dette er Politiets Data- og materielltjeneste, som nå samordner it-systemene til hele justisektoren basert på vår mellomvare, fremhever Hamran.

Han trekker også frem en annen kunde Oracle nettopp har fått på kroken, nemlig Skagerak Energi.

- Det skjer mye innen energisektoren for tiden også, påpeker Hamran.

Konsulenter

På denne ukas SOA-kurs hos Oracle deltar det både partnere og kunder av Oracle, men også flere store konsulenthus er godt representert.

- Selskaper som Steria, Accenture, Ergo og TietoEnator, bare for å nevne noen, har konsulenter på kurs, og det tar vi også som et gledelig tegn for dette markedet, sier Moxnes.

Oracle selv mener jo at denne arkitekturen har mange fordeler, Hamran slår fast følgende:

- Den store fordelen med å bruke tjenesteorientert arkitektur er at gamle og nye systemer kan leve ved siden av hverandre. Dette reduserer både risiko og gjennomføringstid ved innføring av nye løsninger.

Bak hypen

Tor-Ivar Halse er ex-Oracler, nå ansatt hos Capgemini, men er tilbake på gamle trakter for å lære Oracle-kunder og -partnere mer om SOA og Oracles verktøy innen dette fagfeltet.

- Det er en veldig våken og interessert elevmasse på kurset. de er svært interessert i å trenge bak "hypen", og forstå hva dette egentlig handler om. Det gjør det lett å være kursleder, mener Hals.

Hals syns også det er er morsomt å se den store interessen som åpenbart finnes i markedet rundt denne teknologien akkurat nå.

Les også: Gi meg en S! Gi meg en O! Gi meg en A!

Få med deg: Råd til it-sjefen: Ekspertene forventer seg SOA-fadeser