Ektehetsgaranti for mobilapplikasjoner

Ektehetsgaranti for mobilapplikasjoner

SanDisk skal sikre kjøp av varer og tjenester med spesialminnekort for mobiltelefoner.

SanDisk har innledet et samarbeid med Philips for å integrere selskapets SmartMX-brikker i sine TrustedFlash-minnekort. Hensikten er å lage en sikker plattform for mobilapplikasjoner som støtter Near  Field Communication (NFC).

 

NFC kan forklares som trådløs kommunikasjon over korte avstander og teknologien kan benyttes til kontaktløse betalingstjenester. For eksempel kan man betale for en vare eller tjeneste bare ved å holde opp mobiltelefonen i kioskterminaler, busser eller tog.  

Ektehetsgaranti

Ved å integrere SmartMX-teknologien i sine minnekort lover SanDisk at det vil bli enkelt for mobilprodusenter, mobiloperatører, banker og myndigheter å rulle ut applikasjoner for kontaktløs betaling til håndsett som støtter NFC.

 

De ulike tjenesteleverandører vil få en ektehetsgaranti for de ulike applikasjonene som er knyttet til kortene fremfor telefonen eller nettverket.  

 

For å kutte telefonprodusentenes kostnader til sertifisering og implementering vil det også bli mulig å kjøpe TrustedFlash-minnekort løst i butikk. Som med vanlige minnekort kan lagringsplassen selvsagt også benyttes for annet innhold, som bilder, musikk og applikasjoner.

 

SanDisk lover å sikre fleksibilitet opp mot millioner av eksisterende telefoner som ikke støtter NFC. Dette skal gjøres ved å tilby egne minnekortadaptere for SD og miniSD med teknologien integrert. Straks disse plugges inn i en telefon vil adapteren sørge for kommunikasjonen som kreves.

 

Her kan du lese mer om SmartMX og NFC