Signicat fikk tysk kjempekontrakt

Signicat fikk tysk kjempekontrakt

Trondheim-selskap får innpass i tysk id-kortløsning på vei til hele EU-markedet.

I en avtale med tyske Media Transfer AG skal den norske løsningen for elektronisk ID rulles ut i Tyskland fra juni. Med delfinansiering av den tyske staten er målet at rundt ti millioner brukere skal verifiseres mot nettskytjenesten til Signicat. Etter hvert skal alle seksti millioner innbyggere i forbundsrepublikken ta løsningen i bruk.

- Vi har hatt vår id-løsning kjørende som nettskytjeneste siden 2005. Det at vi har en moden løsning som er velprøvd i nettskyen har bidratt sterkt til at vi er valgt som partner. Det at vi har en løsning som også kan brukes i flere land uten mye tilpassinger spiller nok også en stor rolle, sier Vidar Haug i Signicat til Computerworld.

Det er det tyske nasjonale id-kortet som skal få autentiseringsinfrastruktur fra Trondheims-firmaet. Dette kortet skal utstyres med sikker identifikasjon for bruk mot offentlige tjenester på nett, og skal tas i bruk i flere EU-land i Europa. En fot innenfor i et av de største markedene gir fordeler i de andre markedene.

Rask

Det er høy tilgjengelighet via en nettskyløsning som ikke krever lokal installasjon i klienten for at sikker autentisering skal kunne gjennomføres. Dermed unngås lokale tilpasninger, og løsningen kan enkelt plugges inn i id-håndteringsløsninger. Alle de store leverandørene av slike løsninger støttes, inkludert CA. Den kan også brukes i flere land.

- Vi har en løsning som først og fremst er rask å rulle ut. De som tar i bruk vår løsning for autentisering av e-id er klar i løpet av dager, mens normen gjerne har vært uker, sier Haug.

De første kundene i Tyskland starter å ta i bruk Signicat i juni.

Ikke tidsbegrenset

Den tyske avtalepartneren Media Transfer AG har arbeidet med sikkerhetsteknologi siden 1995. De driver allerede en e-id-server for bedriftsmarkedet. Sist ut av norske kunder som har tatt i Signicat er Posten og deres Digipost-løsning.

- Vi kan dessverre ikke gå ut med kontraktssummen. Men den er ikke tidsbegrenset, og vi regner med at den vil gi innpass hos langt flere enn tyske brukere alene, forklarer Haug.

Elektronisk Id