Elektronisk papir

Elektronisk papir

Fujitsu har utviklet bøyelige elektroniske fargepapir basert på filmsubstrater.

Tre av Fujitsu-konsernets selskaper (Fujitsu Laboratories, Fujitsu Frontech og Fujitsu Limited) har sammen utviklet verdens første bøyelige elektroniske fargepapir. Det nye elektroniske papiret vil kunne vise fargebilder som forblir upåvirket selv når skjermen bøyes.

Papiret, eller skjermen, inneholder minnefunksjon som gjør det mulig å vise bildet kontinuerlig uten noen form for strøm. Det er kun når bildet endres at minimal strømtilførsel er nødvendig, og da kun tilsvarende de svake radiosignalene benyttet i kontaktløse kretskort.
 
Det elektroniske papiret er basert på filmsubstrater og består av tre visningslag i henholdsvis rødt, blått og grønt. Det er ikke behov for filtrering eller polarisering. Den nye teknologien forbruker minimalt med energi sammenlignet med konvensjonelle skjermteknologier. Og fordi skjermbildet ikke krever gjentagende oppdateringer for å bli vedlikeholdt, flimrer heller ikke skjermen.
 
Ifølge Fujitsu har det elektroniske papiret har de samme egenskapene som vanlig papir: det er tynt, fleksibelt og lett. Spesielt egner det seg på kurvede overflater som for eksempel søyler, men det fungerer også utmerket som en lettleselig og portabel skjem til en mobil enhet.
 
- Selv om det riktignok er et stykke frem til full kommersialisering av det elektroniske fargepapiret er dette nok et eksempel på Fujitsu-konsernets forskning og utvikling for å bringe frem innovate teknologiske løsninger, sier markedsdirektør Leo J. Sapiraa i Fujitsu Services i en pressemelding.
 
Det nye elektroniske fargepapiret ble første gang vist på Fujitsu Forum 2005, som fant sted i Tokyo 14.-15. juli 2005. Fujitsu vil i tiden fremover utføre ulike tekniske, markedsmessige og bruksmessige tester, men har som mål å kommersialisere løsningen innen april neste år.