Elektronisk skjema-samarbeid

Sem & Stenersen Prokom og eFactory skal samarbeide om utvikling av elektroniske skjemaer. Det tror de to selskapene vil gjøre livet enklere både i privat og offentlig sektor. Ikke minst med hjelp av digitale signaturer.

Samarbeidet innebærer at Sem & Stenersen Prokom utvider sitt tilbud av skjermdialogbaserte skjemaer laget i eDocument. eDocument er et skjemaverktøy som er utviklet av eFactory AS.

 

En skjermdialog vil si at brukeren veiledes steg for steg gjennom skjemaet og får hjelp underveis. Et eksempel er reiseregninger hvor man i de fleste tilfellene kun fyller ut deler av skjemaet. Dette medfører også at brukervennligheten øker, og terskelen for å ta i bruk elektroniske skjemaer blir lavere for brukerne.

 

- Vi er veldig fornøyd med å ha fått til dette samarbeidet med Sem & Stenersen. De har lang erfaring innen skjemaer, og har markedets beste kompetanse på dette området. Gjennom samarbeidet vil kunder av eDocument både kunne lage sine egne skjemaer, i tillegg til Sem & Stenersen sine standardiserte skjemaer som hele tiden vedlikeholdes etter lovverk og praksis, sier daglig leder Stian Sandberg i eFactory, i en pressemelding.

 

I første omgang vil samarbeidet være rettet mot offentlig sektor. Spesielt vil det bli arbeidet videre med å løsninger som distribuerer informasjon fra innbyggerne elektronisk til kommunene. Slike løsninger er allerede integrert med de mest brukte fagsystemene i offentlig sektor. Som en del av løsningen ligger også muligheten for elektronisk signering (PKI) av skjemaene med både Mobil-PKI, BankID og Smartkort

 

- Sem & Stenersen Prokom har store forventninger til samarbeidet med eFactory og vi mener at vi gjennom denne samarbeidsavtalen har utvidet tilbudet til våre kunder vesentlig, sier avdelingsdirektør Svenn E. Kragerud i Sem & Stenersen Prokom.