Elkjøp handler finsk elektronikkjede

Elkjøp kjøper den finske elektronikkjeden Markantalo, og dobler dermed antallet varehus i Finland.

Elkjøp Nordic AS ekspanderer i Finland ved å overta Adimentum Oy, som eier elektrokjeden Markantalo. Markantalo omsetter i dag for i overkant av 100 millioner euro, og er blant de best drevne elektronikkjedene i Norden, ifølge en pressemelding.

Kjeden har mye til felles med Elkjøps varehus og stormarkedskonsept. Med sine 21 butikker og 270 ansatte er Markantalo Finlands fjerde største elektrokjede. Elkjøp vil med dette få totalt 40 varehus i Finland, under merkenavnene Gigantti og Markantalo.

Styrker Nordisk posisjon

Elkjøp vil etter oppkjøpet ha 221 varehus og 3750 medarbeidere godt fordelt i alle nordiske land, inkludert Færøyene og Island. I Norge og Sverige er kjeden markedsleder.

- Oppkjøpet av Markantalo vil gjøre oss til markedsleder også i Finland, sier Ronny Blomseth, administrerende direktør for Elkjøp Nordic AS.

- For å opprettholde de laveste prisene på kjente merkevarer må vi vokse. Med Markantalo på laget står vi vesentlig sterkere når vi skal forhandle gode priser med leverandørene, noe som vil gi lavere priser til forbrukerne. Ambisjonen er også å redusere kostnader i begge kjedene gjennom et slikt innkjøpssamarbeid, fortsetter Blomseth.

Formell overtakelse er 1. mars. Markantalo-butikkene skal drives videre på samme måte som før, med samme ledelse. De to kjedene Markantalo og Gigantti skal fortsette å konkurrere i det finske markedet.