Elkjøp setter bort kontaktsenter

Elkjøp setter bort kontaktsenter

Kontaktsenterselskapet Excellent-SNT skal besvare telefoner fra Elkjøps kunder. Avtalen omfatter Norge, Sverige og Finland.
Med 168 butikker er Elkjøp blant de større elektro- og elektronikkvarekjedene i Norden. Og fortsatt hører det med til sjeldenhetene at store butikk-kjeder sette bort telefonkontakten med kundene til et annet selskap. Excellent-SNT ser derfor på Elkjøp som en milepæl i arbeider med å komme inn i nye bransjer.

Avtalen mellom svenske Excellent-SNT, som med en omsetning på 450 millioner kroner i året er Nordens største call-center-selskap, og Elkjøp omfatter i første omgang deler av kundeservicevirksomheten i Norge, Sverige og Finland. Etablering og drift av et riksdekkende kundesenter i Finland inngår også som en del av avtalen.

Oppdraget vil i begynnelsen sysselsette rundt 10 personer på Excellent-SNTs kontaktsenter i Oslo, samt 17 personer i Finland.

Computerworld skrev allerede i april at Elkjøp var i ferd med å inngå avtale med Excellent-SNT om outsourcing av telefonbaserte kundetjenester.

- Vi startet samarbeidet i 2003 med et internt testprosjekt, og vi går nå et skritt videre mot et enda bredere samarbeid via outsourcing, sier Mette Valeur, nordisk kundeservicesjef i Elkjøp, ifølge pressemeldingen fra Excellent-SNT..

Fra og med august 2004 kommer Excellent-SNT til å ta imot samtaler fra Elkjøps kunder, og på den måten avlaste den interne kundeserviceavdelingen. Excellent-SNT har allerede begynt å rekruttere norsk- og svensktalende medarbeidere til kontaktsenteret i Oslo. Herfra kommer Excellent-SNT til å betjene både svenske og norske kunder. I Finland har Excellent-SNT utviklet og driver Elkjøps riksdekkende kundesenter i byen Jyväskylä.

- Vi er glade over å ha fått muligheten til å være en av Elkjøps fleksible og nære kundeservicepartnere. Det gleder oss dessuten at et selskap som driver innen detaljhandelen ser på service som et viktig konkurransefortrinn, sier Dag Langehaug, administrerende direktør i Excellent-SNT i Norge.

Excellent-SNT driver fra før kontaktsentre for blant andre Microsoft, Canal Digital, Nokia og Telia.