Elsker å doodle

Elsker å doodle

Kombinasjonen Norway Cup og Doodle4Google har gitt gode resultater.

Da konkurransen Doodle4Google kom til Norway Cup, kom det inn over 3000 bidrag til den nordiske konkurransen.

- Norge viste seg å bli et av landene som fikk flest bidrag til konkurransen, sier presseansvarlig Rickard Evrin i Google til IT-Bransjen.

På turne

Totalt kom det inn over 10 000 da Google arrangerte tegnekonkurranse. I forbindelse med konkurransen besøkte selskapet Helsinki Cup i Finland, Gothia Cup i Sverige, Dana Cup i Danmark og Norway Cup hvor de hadde egen stand.

Google har valgt ut en ekspertjury bestående av fem personer som har plukket ut totalt 20 finalister i konkurransen, og nå er det opp til blant annet norske Google-brukere å stemme frem sin favoritt.

Den lille havfrue

Blant finalistene finner vi tre norske jenter som fotsatt kan vinne sin Doodle på Googles søkeside. En av dem er tretten år gamle Sigrid Hole som har doodlet logoen "Mermaid in the sea" bestående av blant annet blekkspruter og den lille havfrue.

Googles første Doodle ble publisert i 1998 og er siden blitt svært populært.

- Da de første doodlene ble laget, kunne ingen ha forestilt hvor populære og integrerte de ville bli i Googles søkeopplevelse. Nå venter forventningsfulle brukere på hver nye doodle, og mange samler til og med på dem, står det på konkurransens hjemmeside.